1EUR = 4.7787 RON | Bucureşti 6 º

Finanţe şi bănci

Ultima zi pentru depunerea declaraţiei de venit. Cum completezi Formularul 200 VIDEO

Până la 25 mai, persoanele care au avut anul trecut venituri din proprietate intelectuală, din agricultură, din bursă sau din chirii trebuie să depună Declaraţia 200.

20 mai, 2015 | ECONOMICA.net

Aici aveţi un ghid de completare a Declaraţiei 200 în powerpoint făcut de ANAF. 

Instrucţiuni completare a declaraţiei în format VIDEO

De-aici puteţi descărca Declaraţia 200.

Formularul 200 se poate depune şi on-line, prin intermediul Spaţiului Privat Virtual, fără a mai fi necesară deplasarea la sediul ANAF sau la oficiul poştal.

Declaraţia se depune de către persoanele fizice care realizează, în mod individual sau într-o formă de asociere, venituri în bani şi/sau în natură din România, provenind din:

- Activităţi independente;

- Cedarea folosinţei bunurilor (chirii)

- Activităţi agricole pentru care venitul net se stabileşte în sistem real;

- Piscicultură;

- Silvicultură;

- Transferul titlurilor de valoare, altele decât părţile sociale şi valorile mobiliare în cazul societăţilor închise;

- Operaţiuni de vânzare-cumpărare de valută la termen, pe bază de contract, precum şi orice alte operaţiuni similare, altele decât cele cu instrumente financiare tranzacţionate pe pieţe autorizate şi supravegheate de Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare.

Declaraţia se depune, împreună cu anexele completate, dacă este cazul, în format hârtie, direct la registratura organului fiscal sau la oficiul poştal, prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire ori prin celelalte metode prevăzute de lege. Declaraţia poate fi depusă şi prin mijloace electronice de transmitere la distanţă, prin utilizarea serviciului de depunere declaraţii on-line, existent pe portalul e-guvernare.ro

Depunerea formularului 200 – „Declaraţie privind veniturile realizate din România”, după data de 25 mai 2015, se sancţionează cu amendă cuprinsă între 50 şi 500 lei.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO