1EUR = 4.8641 RON | Bucureşti 30 º

News

VIDEO: Mohammed bin Salman şi Vladimir Putin au bătut palma la G20. Clipul a devenit viral

Preşedintele rus Vladimir Putin a mers la prinţul moştenitor saudit Mohammed bin Salman la summitul G20 de la Buenos Aires, a bătut palma cu el, iar apoi i-a strâns mâna cu căldură. Cu câteva momente mai devreme prinţul a fost fotografiat într-o margine a tradiţionalei "fotografii de familie", ignorat de ceilalţi lideri, relatează Reuters.

02 dec, 2018 | ECONOMICA.net

Cele două momente evidenţiază dilema cu care s-au confruntat liderii celor mai puternice economii din G20 în timpul summitului de la Buenos Aires din acest weekend: cum să se comporte cu prinţul încoronat, a cărui imagine este afectată de controversa privind asasinarea unui jurnalist saudit, dar care este în acelaşi timp liderul de facto al uni regat bogat, producător de petrol, care este un investitor global major. VIDEO

 

Cu siguranţă, salutul exuberant al lui Putin faţă de prinţ a fost perceput drept unul exagerat şi a devenit viral cu rapiditate, notează Reuters. Dar, deşi liderii au părut să-l ignore pe prinţul Mohammed pe podium, în timpul realizării "fotografiei de grup", mulţi au avut întâlniri bilaterale cu el în timpul summitului de două zile.

Prinţul încoronat saudit, care se confruntă cu un val global de revoltă în legătură cu asasinarea lui Jamal Khashoggi în consulatul saudit de la Istanbul în urmă cu şase săptămâni, a avut discuţii cu cel puţin 12 lideri ai statelor participante la summitul G20.

Trei dintre ei, premierul canadian Justin Trudeau, cel britanic, Theresa May, şi preşedintele francez Emmanuel Macron, au declarat public că au făcut presiuni asupra prinţului Mohammed pentru o investigaţie completă asupra asasinatului.

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat că asasinatul a fost comandat la nivelul cel mai înalt al conducerii saudite, dar probabil nu de regele Salman, ceea ce a aruncat suspiciunea asupra prinţului încoronat de 33 de ani.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO