VIG: Prime brute subscrise de 9,37 miliarde de euro anul trecut, în scădere uşoară faţă de 2013

Vienna Insurance Group (VIG) a subscris anul trecut prime brute în valoare de 9,37 miliarde de euro (10,5 miliarde de dolari), cu doar 0,1% mai puţin decât în 2013 (9,39 miliarde de euro), în ciuda efectelor provocate aprecierea euro, transmite Reuters.
Economica.net - mar, 27 ian. 2015, 11:23
VIG: Prime brute subscrise de 9,37 miliarde de euro anul trecut, în scădere uşoară faţă de 2013

‘Deşi mediul operaţional continuă să fie dificil în România, măsurile adoptate au început să-şi arate efectele. Pentru prima dată în ultimii ani, s-a înregistrat o uşoară creştere a primelor pe segmentul daune şi accidente, de 0,3%, în monedă locală’, se arată într-un comunicat al VIG.

Concernul austriac Vienna Insurance Group este prezent în România prin intermediul companiilor de asigurări Omniasig, Asirom şi BCR Asigurări de Viaţă, scrie Agerpres.

Rezultatele obţinute în 2014 de cel mai mare asigurător din Europa emergentă sunt în linie cu estimările pieţei, care se aşteptau la prime brute subscrise în valoare de 9,31 miliarde de euro.

Fără ‘efectele speciale’, creşterea organică s-a situat la 2,6%, a anunţat compania austriacă. Anul trecut, primele pe segmentul daune şi accidente (property and casualty) au scăzut cu 1,3%, la 4,72 miliarde de euro, din cauza reducerii operaţiunilor din Italia şi a fluctuaţiilor de curs valutar.

Pe segmentul asigurărilor de viaţă, primele au crescut cu 1,4%, la 4,27 miliarde de euro, iar la asigurări de sănătate s-a înregistrat un declin de 2,9%, la 386 de milioane de euro.

Rezultatele din 2014 subliniază oportunităţile din Austria şi din Europa Centrală şi de Est, în ciuda mediului dificil.

‘Vienna Insurance Group şi-a majorat avansul faţă de rivalele sale, obţinând o cotă de piaţă de aproximativ 20% pe pieţele sale de bază’, se arată în comunicatul VIG.

Vienna Insurance Group este liderul pieţei asigurărilor, atât în Austria, cât şi în Europa Centrală şi de Est, având aproximativ 24.000 de angajaţi.

Te-ar mai putea interesa și
Astra TransCarpatic a cumpărat tren nou de la producătorul chinez CRRC Sifang
Astra TransCarpatic a cumpărat tren nou de la producătorul chinez CRRC Sifang
Operatorul de transport feroviar de călători Astra TransCarpatic a achiziționat un tren nou de la compania chineză CRRC Sifang, pe care speră să îl introducă în circulație chiar de anul......
Isărescu, despre tezaurul României din Rusia: Avem o creanță validă, eligibilă și total legală asupra Federației Ruse, moștenitoarea vechiului URSS
Isărescu, despre tezaurul României din Rusia: Avem o creanță validă, eligibilă și total legală asupra Federației ...
Declarația guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, se referă strict la tezaurul României transportat în timpul celui de-al ...
Fidelis – Ministerul Finanţelor listează la BVB titluri de stat în sumă de aproape 3,2 miliarde lei, cea mai mare valoare de la lansarea programului
Fidelis – Ministerul Finanţelor listează la BVB titluri de stat în sumă de aproape 3,2 miliarde lei, cea mai mare ...
Ministerul Finanţelor listează la Bursa de Valori Bucureşti titluri de stat Fidelis în sumă de aproape 3,2 miliarde ...
Elveţia anunţă o scădere semnificativă a activelor ruseşti îngheţate
Elveţia anunţă o scădere semnificativă a activelor ruseşti îngheţate
Valoarea activelor ruseşti îngheţate de Elveţia era de 5,8 miliarde de franci (6,36 miliarde de dolari) la finele lui ...