1EUR = 4.7694 RON | Bucureşti 14 º

Extern

Viktor Orban afirmă că nu va susţine nominalizarea lui Juncker la şefia Comisiei Europene

Premierul ungar Viktor Orban a declarat vineri că nu va susţine nominalizarea luxemburghezului Jean-Claude Juncker la şefia Comisiei Europene, transmite Reuters.

27 iun, 2014 | Agerpres

Orban a recunoscut totuşi că Juncker va fi probabil ales cu o majoritate covârşitoare de şefii de stat şi de guvern care se reunesc vineri la Bruxelles în a doua zi de summit, a cărei agendă va fi dominată de votul privind nominalizarea fostului premier luxemburghez la conducerea viitorului executiv european.

'Nu voi susţine această decizie', a afirmat Orban într-un interviu pentru postul public de radio.

Orban a reiterat că Budapesta respinge orice schimbări 'ascunse' la Tratatul european, referindu-se la procesul de selectare a noului preşedinte al Comisiei Europene.

Viktor Orban se alătură astfel poziţiei exprimate în numeroase ocazii de premierul britanic David Cameron, care se opune categoric nominalizării lui Juncker la şefia CE, considerându-l un federalist de modă veche.

Potrivit unor diplomaţi, la posibilul vot de vineri, 26 de şefi de stat şi de guvern ar urma să se exprime în favoarea lui Juncker, singurii care se vor împotrivi fiind Cameron şi Orban.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO