1EUR = 4.7787 RON | Bucureşti 6 º

Imobiliare

Vila matematicianului Isac Moscuna şi casa Ecaterinei Procopie Dumitrescu, scoase la licitaţie

Vila matematicianului Isac Moscuna şi casa Ecaterinei Procopie Dumitrescu, construite la începutul secolului trecut, sunt scoase la licitaţie de Artmark, potrivit News.ro.

15 iun, 2019 | News.ro

Vila din apropierea Pieţei Unirii din Bucureşti a fost construită între anii 1912-1913 după planurile arhitectului Carol Cortobius.

Ea are un preţ de pornire stabilit la 550.000 de euro şi o valoare estimată între 650.000 şi 800.000 de euro.

Amplasată în vechea mahala Negustori, la intersecţia cu strada Culmea Veche, casa este alcătuită din parter, etaj şi mansardă şi are 7 camere, 3 holuri şi dependinţe. Terenul a fost cumpărat în anul 1912 prin licitaţie de la Primăria Bucureştiului de Isac Moscuna, matematician-statistician ce a lucrat în cadrul Societăţii de Asigurări Naţionale.

Casa cu parter înalt se distinge prin alura neoclasică, dată de proporţiile echilibrate, friza cu caneluri şi compoziţia simetrică. Faţada principală este marcată de două ferestre monopartite supraînălţate cu pervaz de zidărie şi tablă. Uşa de la intrare este flancată de două ferestre cu deschideri în arc bombat şi ancadramente din zid cu cartuş şi ghirlande de flori. Ornamentaţia este reluată şi la nivelul uşii principale. La etaj, în centrul faţadei, se află un balcon cu balustradă din fier forjat. În dreapta şi stânga acestuia se regăsesc două bovindouri cu câte patru deschideri rectangulare, sprijinite pe console masive de zid cu ornamente florale. Partea superioară a ferestrelor este marcată de ornamente cu frunze de acant şi panglici. Mansarda are două deschideri în arc în plincintru şi balcoane cu fier forjat, scrie News.ro. 

Clădirea, renovată în 2006 cu păstrarea elementelor originale, îi va oferi noului proprietar posibilitatea de a deţine o vilă de epocă, emblematică pentru un vechi cartier bucureştean, atestat în izvoarele istorice încă din anul 1669.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO