Viorel Hrebenciuc, în arest la domiciliu; decizia nu este definitivă

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis miercuri ca fostul deputat Viorel Hrebenciuc să fie judecat în arest la domiciliu, în dosarul retrocedărilor ilegale de păduri, însă decizia instanţei nu este definitivă, transmite Agerpres.
Economica.net - mie, 18 mart. 2015, 19:56
Viorel Hrebenciuc, în arest la domiciliu; decizia nu este definitivă

Curtea Supremă a dispus înlocuirea măsurii arestării preventive cu arestul la domiciliu în cazul lui Viorel Hrebenciuc şi altor inculpaţi din acest dosar, respectiv Dan Costin Bengescu, Paltin Gheorghe Sturdza şi Lorand Andras Ordog.

Pe timpul cât se află în arest la domiciliu, Viorel Hrebenciuc are mai multe interdicţii, printre care şi aceea de a nu comunica cu restul inculpaţilor, cu excepţia fiului său, Andrei Hrebenciuc.

Instanţa a menţinut controlul judiciar în cazul altor inculpaţi din dosar: Iosif Kadas, Ioan Sorin Iacob, Ioan Mătăşel, Jănică Poenaru, Adam Crăciunescu şi Tudor Chiuariu, ultimul primind permisiunea de a părăsi România în perioadele 25-29 martie şi 9-15 aprilie.

Tot miercuri, judecătorii au decis să solicite procurorilor DNA – Serviciul Teritorial Braşov completarea rechizitorului cu privire la descrierea faptelor de care sunt acuzaţi o parte din inculpaţi şi stabilirea cheltuielilor judiciare, constatând şi lipsa autorizării traducerilor convorbirilor şi mesajelor din limba maghiară.

Viorel Hrebenciuc a fost trimis în judecată în ianuarie 2015 pentru săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de influenţă şi spălare a banilor, iar fostul deputat Ioan Adam este acuzat de instigare la abuz în serviciu, constituirea unui grup infracţional organizat, cumpărare de influenţă (3 infracţiuni).

De asemenea, au fost trimişi în judecată Lorand Andras Ordog, judecător în cadrul Tribunalului Covasna, Paltin Gheorghe Sturdza (beneficiarul retrocedării), Iosif Kadas, Constantin Bengescu, Andrei Hrebenciuc, Sorin Ion Iacob, Jănică Poenaru, Tudor Chiuariu (constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de influenţă, spălarea banilor), Ioan Gheorghe Varga, Daniel Constantin Călugăr, Ioan Mătăşel, Gabriela Rodica Zaharia, Anca Roxana Adam (soţia deputatului Ioan Adam, judecătoare la Tribunalul Braşov), Iulian Durlan (primar al comunei Căiuţi, judeţul Bacău), Adam Crăciunescu (directorul general Romsilva).

Acuzaţiile se referă la retrocedarea ilegală a 43.227 ha teren forestier în judeţul Bacău, în favoarea lui Paltin Sturdza şi în defavoarea Romsilva.

Te-ar mai putea interesa și
Digi Communications va distribui 120 milioane lei în dividende pentru 2023
Digi Communications va distribui 120 milioane lei în dividende pentru 2023
Digi Communications, unul dintre liderii la nivel european în domeniul telecomunicațiilor, listat la Bursa de Valori București, anunță că va propune acționarilor săi distribuirea de dividende......
Debutul programelor Rabla a readus piața auto pe plus. Înmatriculări cu 34,58% mai multe în aprilie
Debutul programelor Rabla a readus piața auto pe plus. Înmatriculări cu 34,58% mai multe în aprilie
Conform ACAROM, care citează datele DGCPI, înmatriculările de autoturisme noi din România au crescut în aprilie 2024 ...
Rata şomajului în formă ajustată sezonier a scăzut uşor în martie
Rata şomajului în formă ajustată sezonier a scăzut uşor în martie
Rata şomajului în formă ajustată sezonier a scăzut uşor, la 5,3%, în luna martie a acestui an, comparativ cu februarie, ...
Maşini second-hand – Creştere cu 4,5% a înmatriculărilor noi, în total înregistrări de autoturisme, în T1, conform datelor INS
Maşini second-hand – Creştere cu 4,5% a înmatriculărilor noi, în total înregistrări de autoturisme, în T1, ...
Înmatriculările noi de vehicule rutiere pentru transportul pasagerilor s-au majorat cu 4,5%, în primul trimestru din acest ...