Vista Bank a cumpărat Crédit Agricole România

Vista Bank a anunțat că a semnat un acord cu grupul financiar francez Crédit Agricole pentru achiziționarea acțiunilor (100%) ale subsidiarei Crédit Agricole România. Achiziția este condiționată de aprobarea sa de către Banca Națională a României și Consiliul Concurenţei din România, fiind estimată a se finaliza pe parcursul primului semestru al anului, potrivit unui comunicat al băncii.
Economica.net - lun, 04 ian. 2021, 17:10
Vista Bank a cumpărat Crédit Agricole România

După finalizarea achiziției, Vista Bank va deține active totale de peste 1,2 miliarde de euro, credite de 750 de milioane de euro, depozite de 1,1 miliarde de euro și peste 105 milioane de euro capital CET1. Vista Bank România S.A. este subsidiară locală a grupului elen Motor Oil Corint Refineries S.A.

Aşa cum anunţau reprezentanţii Vista Bank la sfârşitiul lui 2019, ţinta băncii greceşti era să ajungă la o cotă de piaţă de circa 1% la sfârşitul lui 2020. Ţinta gecilor pare a fi atinsă după ce, Vista Bank România, cu o cotă de piaţă de 0,44% la sfârşitul anului 2019 (ultimele date oficiale furnizate de BNR) a anunţat achiziţia Credit Agricole România, cu o cotă de piaţă de 0,42% la finalul lui 2019. 

Domnul Stavros Lekkakos, Președinte al Consiliului de Administrație Vista Bank, a declarat: „Achiziția Crédit Agricole România reprezintă un moment important pentru Vista Bank și este în conformitate cu strategia noastră de a ne crește și consolida în continuare poziția pe piață. Ne concentrăm pe susținerea economiei românești, prin generarea de valoare pentru toate părțile interesate, clienți, angajați, acționari. Dorim să le mulțumim reprezentanților Crédit Agricole pentru cooperarea și profesionalismul lor în această tranzacție.”

Această tranzacție nu are un impact semnificativ asupra indicatorilor de solvabilitate ai Crédit Agricole S.A., se mai specifică în comunicat transmis de Crédit Agricole.

Pentru perfectarea tranzacției Crédit Agricole a fost consiliată juridic de firma de avocatură Clifford Chance Badea, biroul local al companiei globale Clifford Chance. Echipa de avocați coordonată de partenerul Nadia Badea a fost formată din counsel Loredana Ralea, Radu Costin și Diana Crângașu – senior associates, și Alexandra Voicu – avocat. Asistența acordată a vizat toate etapele procesului de vânzare, începând cu pregătirea documentelor necesare tranzacției, suport în procesul de selecție a cumpărătorului (proces competitiv), consultanță pe aspecte de reglementare, negociere și semnarea acordului de vânzare.

PWC și David & Baias au acordat consultanță financiară și juridică pentru Vista Bank, în timp ce Deloitte a asigurat consultanță financiară pentru anumite aspecte.

Vista Bank este prezentă pe piața bancară din România din 1998, deține o rețea de 31 de sucursale și 320 de angajați și oferă o gamă completă de produse și servicii clienților locali și internaționali.

Credit Agricole (România) are o rețea de 14 sucursale, active totale de 535 de milioane de euro, depozite de 410 milioane de euro și credite de 395 de milioane de euro.

Te-ar mai putea interesa și
Moscova a promis juntei militare din Mali că va continua să o sprijine, furnizându-i ajutor militar, cereale și petrol
Moscova a promis juntei militare din Mali că va continua să o sprijine, furnizându-i ajutor militar, cereale și petrol
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a criticat vineri ''mentalitatea colonială'' a Franţei şi a Uniunii Europene în Mali, declaraţie dată în timpul vizitei efectuate la Moscova de omologul......
E-Car Concept by NewCar4Future, primul prototip al unul vehicul electric românesc, prezentat astăzi la Cluj – VIDEO
E-Car Concept by NewCar4Future, primul prototip al unul vehicul electric românesc, prezentat astăzi la Cluj – VIDEO
La Innowave Summit 2022 din Cluj-Napoca a fost prezentat astăzi conceptul unui automobil electric dezvoltat în România.
BNR avertizează că sistarea sprijinului guvernamental, costurile energiei și nevoia de tehnologizare a firmelor ar putea duce la falimente și restructurări
BNR avertizează că sistarea sprijinului guvernamental, costurile energiei și nevoia de tehnologizare a firmelor ar putea ...
Pe orizontul mai îndepărtat de timp rămân incertitudini asociate capacităţii unor firme de a se menţine viabile odată ...
Gazprom taie începând de mâine furnizarea de gaze naturale către Finlanda
Gazprom taie începând de mâine furnizarea de gaze naturale către Finlanda
Compania de stat rusă Gazprom a anunţat vineri că sistează începând de sâmbătă furnizarea de gaze către Finlanda, ...