Vista Bank a cumpărat Crédit Agricole România

Vista Bank a anunțat că a semnat un acord cu grupul financiar francez Crédit Agricole pentru achiziționarea acțiunilor (100%) ale subsidiarei Crédit Agricole România. Achiziția este condiționată de aprobarea sa de către Banca Națională a României și Consiliul Concurenţei din România, fiind estimată a se finaliza pe parcursul primului semestru al anului, potrivit unui comunicat al băncii.
Economica.net - lun, 04 ian. 2021, 17:10
Vista Bank a cumpărat Crédit Agricole România

După finalizarea achiziției, Vista Bank va deține active totale de peste 1,2 miliarde de euro, credite de 750 de milioane de euro, depozite de 1,1 miliarde de euro și peste 105 milioane de euro capital CET1. Vista Bank România S.A. este subsidiară locală a grupului elen Motor Oil Corint Refineries S.A.

Aşa cum anunţau reprezentanţii Vista Bank la sfârşitiul lui 2019, ţinta băncii greceşti era să ajungă la o cotă de piaţă de circa 1% la sfârşitul lui 2020. Ţinta gecilor pare a fi atinsă după ce, Vista Bank România, cu o cotă de piaţă de 0,44% la sfârşitul anului 2019 (ultimele date oficiale furnizate de BNR) a anunţat achiziţia Credit Agricole România, cu o cotă de piaţă de 0,42% la finalul lui 2019. 

Domnul Stavros Lekkakos, Președinte al Consiliului de Administrație Vista Bank, a declarat: „Achiziția Crédit Agricole România reprezintă un moment important pentru Vista Bank și este în conformitate cu strategia noastră de a ne crește și consolida în continuare poziția pe piață. Ne concentrăm pe susținerea economiei românești, prin generarea de valoare pentru toate părțile interesate, clienți, angajați, acționari. Dorim să le mulțumim reprezentanților Crédit Agricole pentru cooperarea și profesionalismul lor în această tranzacție.”

Această tranzacție nu are un impact semnificativ asupra indicatorilor de solvabilitate ai Crédit Agricole S.A., se mai specifică în comunicat transmis de Crédit Agricole.

Pentru perfectarea tranzacției Crédit Agricole a fost consiliată juridic de firma de avocatură Clifford Chance Badea, biroul local al companiei globale Clifford Chance. Echipa de avocați coordonată de partenerul Nadia Badea a fost formată din counsel Loredana Ralea, Radu Costin și Diana Crângașu – senior associates, și Alexandra Voicu – avocat. Asistența acordată a vizat toate etapele procesului de vânzare, începând cu pregătirea documentelor necesare tranzacției, suport în procesul de selecție a cumpărătorului (proces competitiv), consultanță pe aspecte de reglementare, negociere și semnarea acordului de vânzare.

PWC și David & Baias au acordat consultanță financiară și juridică pentru Vista Bank, în timp ce Deloitte a asigurat consultanță financiară pentru anumite aspecte.

Vista Bank este prezentă pe piața bancară din România din 1998, deține o rețea de 31 de sucursale și 320 de angajați și oferă o gamă completă de produse și servicii clienților locali și internaționali.

Credit Agricole (România) are o rețea de 14 sucursale, active totale de 535 de milioane de euro, depozite de 410 milioane de euro și credite de 395 de milioane de euro.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...