Vista Bank a cumpărat Crédit Agricole România

Vista Bank a anunțat că a semnat un acord cu grupul financiar francez Crédit Agricole pentru achiziționarea acțiunilor (100%) ale subsidiarei Crédit Agricole România. Achiziția este condiționată de aprobarea sa de către Banca Națională a României și Consiliul Concurenţei din România, fiind estimată a se finaliza pe parcursul primului semestru al anului, potrivit unui comunicat al băncii.
Economica.net - lun, 04 ian. 2021, 17:10
Vista Bank a cumpărat Crédit Agricole România

După finalizarea achiziției, Vista Bank va deține active totale de peste 1,2 miliarde de euro, credite de 750 de milioane de euro, depozite de 1,1 miliarde de euro și peste 105 milioane de euro capital CET1. Vista Bank România S.A. este subsidiară locală a grupului elen Motor Oil Corint Refineries S.A.

Aşa cum anunţau reprezentanţii Vista Bank la sfârşitiul lui 2019, ţinta băncii greceşti era să ajungă la o cotă de piaţă de circa 1% la sfârşitul lui 2020. Ţinta gecilor pare a fi atinsă după ce, Vista Bank România, cu o cotă de piaţă de 0,44% la sfârşitul anului 2019 (ultimele date oficiale furnizate de BNR) a anunţat achiziţia Credit Agricole România, cu o cotă de piaţă de 0,42% la finalul lui 2019. 

Domnul Stavros Lekkakos, Președinte al Consiliului de Administrație Vista Bank, a declarat: „Achiziția Crédit Agricole România reprezintă un moment important pentru Vista Bank și este în conformitate cu strategia noastră de a ne crește și consolida în continuare poziția pe piață. Ne concentrăm pe susținerea economiei românești, prin generarea de valoare pentru toate părțile interesate, clienți, angajați, acționari. Dorim să le mulțumim reprezentanților Crédit Agricole pentru cooperarea și profesionalismul lor în această tranzacție.”

Această tranzacție nu are un impact semnificativ asupra indicatorilor de solvabilitate ai Crédit Agricole S.A., se mai specifică în comunicat transmis de Crédit Agricole.

Pentru perfectarea tranzacției Crédit Agricole a fost consiliată juridic de firma de avocatură Clifford Chance Badea, biroul local al companiei globale Clifford Chance. Echipa de avocați coordonată de partenerul Nadia Badea a fost formată din counsel Loredana Ralea, Radu Costin și Diana Crângașu – senior associates, și Alexandra Voicu – avocat. Asistența acordată a vizat toate etapele procesului de vânzare, începând cu pregătirea documentelor necesare tranzacției, suport în procesul de selecție a cumpărătorului (proces competitiv), consultanță pe aspecte de reglementare, negociere și semnarea acordului de vânzare.

PWC și David & Baias au acordat consultanță financiară și juridică pentru Vista Bank, în timp ce Deloitte a asigurat consultanță financiară pentru anumite aspecte.

Vista Bank este prezentă pe piața bancară din România din 1998, deține o rețea de 31 de sucursale și 320 de angajați și oferă o gamă completă de produse și servicii clienților locali și internaționali.

Credit Agricole (România) are o rețea de 14 sucursale, active totale de 535 de milioane de euro, depozite de 410 milioane de euro și credite de 395 de milioane de euro.

Te-ar mai putea interesa și
Valoarea plăților făcute prin serviciul „Cumpăraţi acum, plătiţi mai târziu” va depăși în 2025 suma de 250 de miliarde de dolari – studiu
Valoarea plăților făcute prin serviciul „Cumpăraţi acum, plătiţi mai târziu” va depăși în 2025 suma ...
Seamănă cu un credit de consum dar fără hârţogărie şi deseori fără costuri suplimentare pentru consumatori: soluţiile digitale de plată precum Afterpay, care permit o plată ulterioară,......
MIPE a introdus în PNRR o alocare de 230 de milioane de euro pentru construirea de creșe
MIPE a introdus în PNRR o alocare de 230 de milioane de euro pentru construirea de creșe
O sumă de 230 de milioane de euro a fost alocată, în cadrul componentei Educaţie din Planul Naţional de Redresare şi ...
Marca Lancia va deveni complet electrică la nivel global din 2026, iar Alfa Romeo din 2027 pe piețele principale
Marca Lancia va deveni complet electrică la nivel global din 2026, iar Alfa Romeo din 2027 pe piețele principale
Marca de automobile Lancia va deveni 100% electrică în 2026 la nivel global, iar marca Alfa Romeo va face acelaşi lucru ...
DHL Express a comandat primele 12 avioane cargo complet electrice
DHL Express a comandat primele 12 avioane cargo complet electrice
Compania DHL Express, unul dintre cei mai mari furnizori de servicii de curierat din lume, a anunțat marți că a încheiat ...