Visual Fan își extinde portofoliul Allview Industry prin lansarea panoului fotovoltaic de 470 W, destinat uzului industrial

Visual Fan, companie listată la Bursa de Valori București și deținătoarea brandului Allview, anunță extinderea portofoliului diviziei Allview Industry prin lansarea panoului fotovoltaic monocristalin de 470 W, ce se poate personaliza într-un sistem de kit-uri fotovoltaice destinate uzului industrial. Compania vrea ca până la finalul anului să dețină 6% din cota de piață de vânzare și montaj a sistemelor fotovoltaice pe ultimele șase luni ale anului.
Lidia Neagu - mar, 27 sept. 2022, 11:38
Visual Fan își extinde portofoliul Allview Industry prin lansarea panoului fotovoltaic de 470 W, destinat uzului industrial

Panoul fotovoltaic monocristalin, adăugat astăzi în portofoliul companiei Visual Fan, este fabricat la cele mai înalte standarde de calitate și dispune de putere de ieșire de 470 W și eficiență ridicată de conversie de 21,6%. Prin sistem de optimizare și protecție cu 3 diode bypass, se asigură funcționarea în parametrii ridicați a celorlalte panouri, chiar și în momentul în care o parte a acestuia este umbrită.

Modelul de 470 W, componentă importantă a portofoliului Allview Industry, este realizat cu o suprafață anti-reflex și anti-murdărie, ce asigură reducerea pierderilor de putere cauzate de murdărie și praf. Tehnologia Half-Cell asigură îmbunătățirea performanței și durabilității, este certificat pentru a rezista la încărcăturile mari de vânt și la condițiile climatice din țara noastră. De asemenea, dispune de o cutie de distribuție IP68, iar tensiunea maximă a sistemului este de DC 1.500 V. Panoul prezentă un coeficient de temperatură de -0,37%/grad Celsius și temperatura sa de funcționare variază de la -40°C la 85°C.

Dimensiunile noului panou fotovoltaic sunt identice cu cele ale panoului de 455 W și anume: 2.094 mm x 1.038 mm x 35 mm, cântărește 24,5 kg, este construit din sticlă temperată cu grosimea de 3,2 mm și are conținut scăzut de fier. Diferențele între cele două fiind legate de putere, cel nou având un surplus de 15 W și o eficiență de conversie de 21,6%.

Planificarea companiei pentru trimestrul patru prevede o creștere a vânzărilor de sisteme fotovoltaice cu 30%, față de trimestrul trei.

Creșterea prognozată se datorează disponibilității stocului și posibilității clienților de a alege dintre cele 244 de tipuri de kit-uri fotovoltaice, atât Industry, cât și On-Grid, Off-Grid și Hybrid, cu puteri între 3 kW și 1 MW. În vederea alegerii și personalizării celor mai bune soluții, pe lângă secțiunea “Configurator” a site-ului Solar Energy, compania dispune de 15 persoane dedicate acestui proiect, care asigură consultanță tehnică și de vânzări.

“Ne confruntăm cu o situație fără precedent pe piața energiei electrice, iar preocupările marilor consumatori din industrie legate de costurile ridicate ale acesteia sunt cât se poate de întemeiate. Într-o criză ca cea din prezent, o soluție sunt panourile fotovoltaice, o investiție cu rezultate dovedite, pe termen lung”, a declarat Lucian Peticilă, CEO Visual Fan.

Durata de montaj a sistemelor fotovoltaice

Clienții pot achiziționa, pentru uzul industrial, sisteme fotovoltaice personalizate, care au în componență panouri fotovoltaice industriale de 470 W și toate elementele pentru punerea în funcțiune. Pentru sistemele fotovoltaice, termenul de montaj este în medie de 2 săptămâni, din momentul semnării contractului și se poate realiza, în orice județ al țării, de către echipele proprii sau de către echipele de instalare partenere specializate din domeniu.

Perioada necesară pentru clienții care doresc să devină prosumatori se încadrează între 45 și maxim 60 de zile de la momentul semnării contractului, până la momentul exportului de energie electrică în rețea.

Servicii și garanție incluse

Prin achiziția sistemelor fotovoltaice, clienții beneficiază de consultanță, proiectare, autorizare, instalare și monitorizare online în toată țara. Dispun de 25 de ani garanție pentru randament peste 80% și 12 ani garanție completă, iar pe baza proiectului tehnic cu simulare 365 de zile, se asigură cel mai mare randament. Panourile de 470 W se vor folosi pentru sistemele fotovoltaice destinate întreprinderilor mici și mijlocii.

În decursul celor 3 luni de la momentul lansării proiectului „Solar Energy”, compania Visual Fan a încheiat peste 150 de contracte, dintre care 10% reprezintă contracte corporate, oferind montaj pe întreg teritoriul țării. În România, la finalul anului trecut, erau peste 12.000 de prosumatori, adică de consumatori care produc energia electrică și sunt conectați la sistemul național, iar estimările autorităților arată că până la sfârșitul anului vor fi în jur de 30.000 de prosumatori.

Targetul pe care compania Visual Fan îl vizează până la finalul anului 2022, reprezintă un procent de 6% din cota de piață de vânzare și montaj a sistemelor fotovoltaice pe ultimele 6 luni ale anului.

Visual Fan, prin strategia Green by Allview, își propune că în următoarea perioadă să distribuie sistemele fotovoltaice Allview și în afara României.

Visual Fan, deținătoarea brandului Allview este o companie cu capital integral românesc, cu un portofoliu de produse diversificat. A fost fondată la Brașov, în 2002, și produce telefoane mobile inteligente, sisteme Smart Home, tablete, laptopuri și alte gadgeturi. În anul 2022, compania a adăugat în portofoliu sistemul Era Health, a cărui prioritate este de a crea produse și aplicații ce susțin o alimentație sănătoasă și a lansat divizia Allview Industry, care integrează produse destinate pieței energiei verzi. Este prezentă pe piețele IT&C din peste 10 țări.

Allview investește constant în R&D (cercetare și dezvoltare) și își propune ca, pe termen lung, să creeze un robot inteligent – asistent personal. Pentru a rămâne conectați la noutățile Allview, puteți urmări paginile companiei de pe Facebook, YouTube și Instagram.

Te-ar mai putea interesa și
Penurie de carburanți în Ungaria. Cozi la benzinării
Penurie de carburanți în Ungaria. Cozi la benzinării
O penurie de carburanți a creat cozi la benzinăriile din Ungaria, a transmis marţi gigantul ungar de energie MOL, în opinia căruia această situaţie este consecinţa plafonării preţurilor la......
Bugetul asigurărilor sociale va avea în 2023 venituri de peste 111,6 miliarde de lei
Bugetul asigurărilor sociale va avea în 2023 venituri de peste 111,6 miliarde de lei
Bugetul asigurărilor sociale de stat a fost construit pe venituri totale estimate la 111,701 miliarde de lei pentru anul ...
Uniunea Europeană promite să accelereze procesul de integrare a țărilor din Balcanii de Vest
Uniunea Europeană promite să accelereze procesul de integrare a țărilor din Balcanii de Vest
Uniunea Europeană şi-a luat angajamentul marţi să accelereze procesul de extindere a Balcanilor de Vest, la finalul unui ...
Samsung și LG își vor crește cu mai multe miliarde de dolari investițiile în Vietnam
Samsung și LG își vor crește cu mai multe miliarde de dolari investițiile în Vietnam
Giganţii sud-coreeni Samsung şi LG intenţionează să-şi majoreze cu miliarde de dolari investiţiile în Vietnam, au ...