Visual Fan se extinde pe piața de energie, prin lansarea Kit-urilor fotovoltaice pentru IMM-uri

Visual Fan SA, companie listată la Bursa de Valori București și deținătoarea brandului Allview, anunță majorarea portofoliului de produse, prin lansarea Kit-urilor fotovoltaice pentru IMM-uri, complet personalizabile, ce cuprind: consultanță, proiectare, montare, autorizare, inclusiv mentenanță și monitorizare.
Lidia Neagu - joi, 28 iul. 2022, 13:13
Visual Fan se extinde pe piața de energie, prin lansarea Kit-urilor fotovoltaice pentru IMM-uri

Odată cu dezvoltarea acestui sector, compania își propune să ofere clienților posibilitatea optimizării costurilor, prin produse pliate pe nevoile lor, precum și contribuția la protejarea mediului înconjurător. IMM-urile își vor putea produce necesarul de consum electric prin surse total verzi. Aceste investiții fiind eligibile pentru finanțarea programelor europene sau naționale precum: Programul Operațional Infrastructura Mare (POIM) sau Electric Up.

“În contextul actual, în care pe de-o parte, suntem asaltați de creșterea prețurilor la energie electrică și combustibil, iar pe de altă parte, oportunitatea accesării fondurilor europene nerambursabile pentru energia verde, sunt un preambul perfect pentru a menține business-ul sustenabil, prin reducerea costurilor la întreprinderile mici și mijlocii. Echipa noastră vă stă la dispoziție pentru consultanță, proiectare, montare, autorizare, inclusiv mentenanță și monitorizare a sistemelor fotovoltaice”, a declarat Lucian Peticilă – CEO Visual.

Visual Fan, prin divizia Solar Energy, componentă importantă a strategiei Green by Allview, se implică în susținerea viitorului cu energie regenerabilă, aducând în ajutorul clienților Kit-uri fotovoltaice personalizabile, compuse din panouri solare Allview cu putere de 455 W, eficiență de 20,9%, optimizare cu 3 diode și tehnologie Half-Cell, ce asigură îmbunătățirea performanței și durabilității, precum și suprafață anti-reflex și anti-murdărie, ce este benefică în reducerea pierderii de energie, cauzate de factorii de mediu. Sistemele fotovoltaice conțin invertoare marca Growatt, clasată numărul 1 la nivel mondial de invertoare rezidențiale.

Începând din data de 28 iulie, în portofoliul companiei se adaugă un număr de 57 de modele de Kit-uri fotovoltaice cu multe posibilități de personalizare, în scopul susținerii mai multor categorii de clienți. Noile sisteme funcționează în regim On-grid/Hybrid și sunt formate din invertoare cu putere cuprinsă între 50 – 125 kW și panouri solare de 455 W, pentru consum mediu lunar între 4.000 kWh și 16.000 kWh.

”De exemplu, dacă proprietarul unei întreprinderi de dimensiuni mici și mijlocii ar avea un consum lunar de energie de până la 3.500 kWh/lună și o valoare a facturii de 3.500 lei, va plăti o rată de aproximativ 3.650 lei, cu un avans de 20.000 lei prin achiziționarea unui Kit de 39 KW care, prin cele 86 de panouri solare, asigură energia necesară. Avantajul este reprezentat de faptul că investiția va fi amortizată în decurs de 5 ani, iar consumatorul va deveni independent energetic”, spune compania într-un comunicat. 

Concepută special pentru aplicații solare C&I (comercial și industrial), seria MAX 50-125 KW de la Growatt, atinge o eficiență maximă de până la 99% și un curent de intrare DC de 26/32 A, pentru fiecare MPPT.

Este prima serie de invertoare cu procesoare quad-core din industrie, ce oferă capacitate mare de procesare, necesară în eficientizarea protecției, detectării și remedierii erorilor, în mod inteligent.

Seria MAX acceptă un raport DC/AC, de până la 150%, pentru obținerea unei valori LCOE mai mică pentru instalațiile fotovoltaice. O măsură a costului total mediu al energiei electrice pe durata de viață a unui tip de generator/tehnologie, exprimată pe kWh sau MWh. LCOE este utilizat pentru a compara costul diferitelor metode de generare a energiei electrice.

Growatt îmbunătățește, de asemenea, siguranța operațională cu SPD de tip II pe părțile DC și AC, design fără siguranțe, comutator DC integrat, protecție IP65/66, precum și protecție opțională împotriva arcurilor electrice (AFCI) și recuperare PID încorporată pentru a oferi protecție completă pentru invertor și chiar întregul sistem fotovoltaic.

Fiind în continuă dezvoltare și dorind satisfacerea nevoilor clienților, din punct de vedere al modalității de plată, compania a adăugat și bănci precum Raiffeisen Bank, Banca Transilvania și ING Bank. Oferindu-le clienților posibilitatea să opteze pentru un plan de creditare cu o bancă deja cunoscută.

Visual Fan a înregistrat, în anul 2021, o cifră de afaceri de peste 24 milioane de euro (121 milioane de lei) din vânzarea de dispozitive electronice, respectiv un profit net de 1,7 milioane de euro (8,4 milioane lei) pe acest segment de business, care reprezintă activitatea de bază a companiei.

Te-ar mai putea interesa și
Rusia raportează cel mai mare număr de infectări cu Covid-19 de la sfârşitul lunii martie
Rusia raportează cel mai mare număr de infectări cu Covid-19 de la sfârşitul lunii martie
Rusia a raportat duminică 20.303 de noi cazuri de infectări cu virusul care produce COVID-19, cel mai ridicat astfel de număr înregistrat de la sfârşitul lunii martie, transmite Reuters,......
Amnesty International cere scuze după raportul de joi: Trebuie să fim foarte clari: nimic din ceea ce am documentat că fac forţele ucrainene nu justifică în vreun fel încălcările ruseşti
Amnesty International cere scuze după raportul de joi: Trebuie să fim foarte clari: nimic din ceea ce am documentat că ...
Amnesty International şi-a cerut scuze duminică pentru "suferiţa şi furia” cauzate de un raport care acuză Ucraina ...
Stațiile de încărcare a mașinilor electrice vor putea fi instalate fără autorizație de construcție și fără documentații de urbanism sau amenajarea teritoriului
Stațiile de încărcare a mașinilor electrice vor putea fi instalate fără autorizație de construcție și fără documentații ...
Stațiile de încărcare a mașinilor electrice vor putea fi instalate și racordate la rețelele de distribuție a energiei ...
Trafic îngreunat pe A2 în apropiere de Cernavodă; s-au tamponat cinci maşini
Trafic îngreunat pe A2 în apropiere de Cernavodă; s-au tamponat cinci maşini
Traficul rutier este îngreunat, duminică, pe A2 Bucureşti - Constanţa, pe sensul către Capitală, la kilometrul 162, ...