1EUR = 4.8127 RON | Bucureşti 11 º

News

Vivendi va cumpăra cu 1 miliard de euro acţiunile deţinute de Lagardère la televiziunea Canal+

Compania de media franceză Vivendi a ajuns la o înţelegere pentru a achiziţiona, pentru 1 miliard de euro, pachetul minoritar de acţiuni (20%) deţinut de grupul Lagardère la televiziunea pay TV Canal+, informează Reuters, citând publicaţiile Le Monde şi Les Echos.

28 oct, 2013 | Mediafax

Reacţionând la relatările din presă, grupul de media francez Lagardère a confirmat "discuţiile în curs de desfăşurare cu Vivendi", pentru vânzarea celor 20% din acţiunile pe care le deţine la televiziunea Canal+.

De cealaltă parte, un purtător de cuvânt al Vivendi a refuzat să comenteze.

Dacă tranzacţia va fi încheiată, cele două grupuri franceze de media vor pune punct unei lungi lupte. În luna februarie, Lagardère a dat în judecată Vivendi acuzând compania de delapidarea profiturilor înregistrate ca urmare a alianţei de tip joint venture încheiate de cele două grupuri pentru televiziunea Canal+. În această dispută, Lagardère a solicitat Vivendi daune în valoare de 1,6 miliarde de euro.

Potrivit revistei Le Nouvel Observateur, citată de broadbandtvnews.com, Vivendi a decis acum că va fi mai simplu să cumpere acţiunile pe care Lagardère le deţine în televiziunea Canal+, decât să soluţioneze litigiul pe care îl are cu Lagardère.

Totodată, publicaţia franceză Les Echos a relatat duminică seară că Vivendi, care deja deţine 80% din Canal+ France, a acceptat să cumpere acţiunile deţinute de Lagardère pentru o sumă de aproape 1 miliarde de euro, mai scrie broadbandtvnews.com.

Canal+ este o televiziune franceză lansată în 1984, care funcţionează în regim pay TV (cu plată) şi difuzează în special filme şi sport.

Grupul francez Lagardère este prezent şi pe piaţa de media din România încă din anul 1996. În România, Lagardere operează posturile de radio Europa FM, Radio 21 şi Vibe FM, fiind prezent în acţionariatul Europe Developpement International-R SA, respectiv al societăţii Radio XXI SRL.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO