1EUR = 4.8421 RON | Bucureşti 21 º

News

Viză turistică în Arabia Saudită: 24.000 de intrări în zece zile

Arabia Saudită a salutat marţi numărul străinilor care au ajuns în regat în 10 zile de la începerea acordării de vize turistice, raportând 24.000 de intrări, potrivit televiziunii publice Al-Ekhbariyah, citată de AFP.

08 oct, 2019 | Agerpres

Arabia Saudită a anunţat pe 27 septembrie oferirea pentru prima dată de vize turistice, deschizându-şi astfel porţile turiştilor, în încercarea de a-şi diversifica resursele, deocamdată complet dependente de petrol.

"În zece zile, aproximativ 24.000 de străini au intrat în Arabia Saudită cu viză turistică", a declarat Al-Ekhbariyah marţi, citând Ministerul saudit de Externe şi prezentând aceste cifre drept un succes.

Până pe 27 septembrie, regatul ultraconservator a emis vize doar pelerinilor, expatriaţilor şi, recent, spectatorilor la evenimente sportive sau culturale.

Pentru a încuraja sosirile, autorităţile au anunţat duminică că şi cuplurile de străini necăsătorite pot acum închiria o cameră de hotel în Arabia Saudită.

Dezvoltarea turismului este una dintre principale axe ale programului de reformă "Vision 2030" al prinţului moştenitor Mohammed bin Salman, având drept scop pregătirea celei mai mari economii arabe pentru o epocă post-petrol.

Conform noilor prevederi, cetăţenii a 49 de ţări, printre care Statele Unite, Australia şi numeroase ţări europene, precum şi Malaezia, Singapore, Coreea de Sud, China şi Kazahstan, pot obţine o viză la sosirea în Arabia Saudită.

Potrivit Al-Ekhbariyah, Arabia Saudită caută ca prin dezvoltarea turismului să creeze un milion de locuri de muncă şi vizează 100 de milioane de turişti în 2030.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO