Vlad Filat depune plângere la CEDO împotriva statului moldovean

Fostul premier al Republicii Moldova, Vlad Filat, reţinut în luna octombrie pentru corupţie, a depus o plângere la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) în care condamnă statul moldovean pentru încălcarea drepturilor sale, a anunţat luni avocatul său Igor Popa.
Economica.net - lun, 07 dec. 2015, 13:00
Vlad Filat depune plângere la CEDO împotriva statului moldovean

‘Astăzi (luni) am depus la CEDO plângerea lui Vlad Filat prin care condamnăm Republica Moldova pentru încălcarea drepturilor sale. Mai multe articole au fost violate, mă refer la articolele 3 şi 5 – încălcarea dreptului la libertate şi siguranţă, articolul 6 – încălcarea dreptului la un proces echitabil, articolul 8 – încălcarea dreptului la viaţă privată şi familie”, a declarat Igor Popa, citat de Unimedia.

”Această plângere este rezultatul acţiunilor abuzive din partea Procuraturii Generale şi administraţiei Penitenciarului nr. 13. Drepturile lui Vlad Filat au fost încălcate chiar din prima zi când procurorul general a dat publicităţii mai multe detalii din dosar, ceea ce încalcă prezumţia de nevinovăţie”, a adăugat avocatul.

Vlad Filat, lider al Partidului Liberal Democrat, a fost arestat la 15 octombrie, mandatul de arest preventiv în cazul său fiind prelungit de două ori până în prezent. El a intrat în urmă cu o săptămână în greva foamei, avocatul său precizând că Filat continuă această formă de protest.

Fostul premier este cercetat penal pentru corupţie şi implicare directă în fraudele din sistemul bancar al Republicii Moldova, riscând până la 15 ani de închisoare.

Te-ar mai putea interesa și
36% dintre români folosesc smartphone-ul peste 7 ore pe zi – studiu
36% dintre români folosesc smartphone-ul peste 7 ore pe zi – studiu
Aproximativ 36% dintre români folosesc smartphone-ul peste 7 ore pe zi, iar 71% consideră esențială bateria de mare capacitate, potrivit unui studiu realizat de Xiaomi în perioada martie-aprilie......
Bosch ar putea anunţa noi concedieri
Bosch ar putea anunţa noi concedieri
Bosch, cel mai mare furnizor mondial de componente auto, a avertizat joi asupra unor noi reduceri de costuri şi de personal, ...
Ajutorul american blocat în Congres „nu va putea să schimbe nimic” pe front, susţine Kremlinul
Ajutorul american blocat în Congres „nu va putea să schimbe nimic” pe front, susţine Kremlinul
Ajutorul militar pentru Ucraina, blocat în Congresul american de mai multe luni de zile şi care ar urma să fie supus la ...
Acordul pentru deminare în Marea Neagră între Turcia, România şi Bulgaria, în continuare neratificat de Ankara – surse
Acordul pentru deminare în Marea Neagră între Turcia, România şi Bulgaria, în continuare neratificat de Ankara – ...
Acordul tripartit pentru deminare în Marea Neagră, încheiat în ianuarie cu România şi Bulgaria, nu a intrat încă ...