1EUR = 4.8746 RON | Bucureşti 20 º

News

Vlad Stoica a fost numit preşedinte al ANCOM, în locul lăsat liber de Sorin Grindeanu. A fost şef al cancelariei premierului Victor Ponta

Parlamentul a hotărât marți, 13 octombrie, numirea lui Vlad Stoica în funcția de președinte al Autorităţii Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), după ce a obţinut 283 voturi pentru și doar 36 voturi împotrivă, la o distanță majoră față de ceilalți trei candidați înscriși.

13 oct, 2020 | | ECONOMICA.net

"S-a încheiat telenovela ANCOM. Fostul șef de cancelarie a lui Ponta a fost numit de Parlament cu voturile PSD și PNL. Da - și cu voturile și suținerea PNL și a premierului Orban.
Cele două partide au avut o înțelegere între ele. De altfel, PNL nu a avut niciun candidat și nu a luat cuvântul la dezbateri, iar matematica votului e clară.
Rezultatele complete:
283 - Vlad Stoica (fost șef cancelarie Ponta)
23 - Mircea Rozolea
12 - Manuela Catrina

1 - Ion Smeeianu", a scris marți pe Facebook deputatul USR Cătălin Drulă.

Mai exact, voturile din Parlament pentru cei 4 candidați la funcția de președinte al ANCOM au fost următoarele:

  • Vlad Ștefan Stoica: 283 voturi pentru și 36 contra
  • Manuela Catrina: 12 voturi pentru și 307 contra
  • Ion Smeeianu: 1 vot pentru și 318 contra
  • Mircea Rozolea: 23 pentru și 296 contra

Vlad Stoica este fostul șef al cancelariei premierului Victor Ponta în perioada 2013-2014. Avocatul Vlad Stoica este înscris în Baroul Bucureşti din anul 2009, având un cabinet individual de avocatură. 

În trecut, acesta a fost preşedinte onorific al Asociaţiei pentru promovarea principiilor sociale şi democratice ale tinerilor din România. 

ANCOM este o instituție cheie în domeniul telecomunicațiilor, urmând să organizeze licitația pentru licențele 5G, procedură amânată de mai multe ori în ultimii ani. 

ANCOM a rămas fără preşedinte după ce Sorin Grindeanu a demisionat săptămâna trecută. Demisia lui Grindeanu de la președinția Autorității Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii era una așteptată, ținând cont că el a revenit în politică o dată cu Congresul PSD din 22 august, când a fost ales prim-vicepresdinte al social-democraților.

Regulamentul ANCOM interzice președintelui și vicepreședinților instituției să dețină și calitatea de membru de partid. În cazul unei înregimentări politice, ei au la dispoziție trei luni să renunțe la funcție. Sorin Grindeanu ocupa funcția de președinte al ANCOM începând din noiembrie 2017, mandatul la șefia acestei  instituții fiind de șase ani. Sâmbătă (03.10.2020), ziarul Libertatea a scris că Sorin Grindeanu le-a trimis angajaților ANCOM un mail prin care-i anunța de demisia sa.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO