Vladimir Putin a anunţat că doreşte un dialog constructiv cu Theresa May

Preşedintele rus, Vladimir Putin, s-a declarat miercuri dispus la un dialog constructiv cu premierul britanic, Theresa May, care a fost recent învestită oficial în funcţie, relatează AFP, potrivit Agerpres.
Economica.net - mie, 13 iul. 2016, 20:44
Vladimir Putin a anunţat că doreşte un dialog constructiv cu Theresa May

‘Vladimir Putin a confirmat dorinţa sa de a avea un dialog constructiv şi a colabora cu premierul britanic asupra chestiunilor actuale privind relaţiile bilaterale şi agenda internaţională’, a informat Kremlinul într-un comunicat.

Fostul ministru conservator de interne, în vârstă de 59 de ani, a acceptat miercuri invitaţia din partea reginei Elisabeta a II-a de a forma un nou guvern.

Anterior, Elisabeta a II-a l-a primit pe predecesorul acesteia, David Cameron, care i-a înmânat demisia.

Vladimir Putin ‘i-a mulţumit lui David Cameron pentru cooperarea sa (cu Rusia) şi s-a arătat încrezător în faptul că relaţiile ruso-britanice au un potenţial pozitiv’, potrivit Kremlinului.

‘Sper că experienţa ta politică bogată va fi pusă în folosul Marii Britanii şi al sferei internaţionale’, a declarat preşedintele rus într-o telegramă adresată lui David Cameron, a adăugat comunicatul.

La sfârşitul lunii iunie, Vladimir Putin a afirmat că votul istoric al cetăţenilor britanici în favoarea retragerii Regatului Unit din UE va avea un ‘efect traumatizant’ care ‘va fi resimţit vreme îndelungată’.

Liderul de la Kremlin a subliniat că votul asupra Brexitului a fost provocat de ‘atitudinea arogantă şi superficială’ a guvernului britanic.

Relaţiile dintre Marea Britanie şi Rusia au avut de suferit în ultimii ani, în special din cauza unor scandaluri de spionaj, dar şi a anchetei asupra decesului la Londra în 2006 a fostul agent al FSB (serviciile secrete ruse) Aleksandr Litvinenko.

De asemenea, Londra este unul dintre cei mai fervenţi apărători ai sancţiunilor occidentale adoptate în 2014 împotriva Rusiei pentru presupusul rol jucat de Moscova în criza ucraineană.

Te-ar mai putea interesa și
Declaraţia unică poate fi trimisă la Fisc, fără penalităţi, până la 25 mai inclusiv. Plafoane minime, CAS şi CASS datorate pentru veniturile estimate în 2024
Declaraţia unică poate fi trimisă la Fisc, fără penalităţi, până la 25 mai inclusiv. Plafoane minime, CAS şi CASS ...
Termenul-limită privind trimiterea, fără penalităţi, a declaraţiei unice la Fisc pentru definitivarea contribuţiilor pentru 2023 şi pe cea estimativă pentru anul 2024 e 25 mai inclusiv. ...
Leoni închide fabrica de la Luduș, salariații au protestat azi
Leoni închide fabrica de la Luduș, salariații au protestat azi
Aproximativ 200 de angajaţi ai Fabricii LEONI din Luduş (producţie cablaje auto) au protestat, joi, după decizia de închidere ...
Creștere masivă a numărului de acte antisemite în Suedia
Creștere masivă a numărului de acte antisemite în Suedia
Peste 100 de plângeri pentru incitare la ură antisemită au fost înregistrate în Suedia la sfârşitul lui decembrie, ...
Criza migranţi – Record. Peste 700 de persoane au traversat Canalul Mânecii într-o zi
Criza migranţi – Record. Peste 700 de persoane au traversat Canalul Mânecii într-o zi
Peste 700 de migranţi au sosit miercuri în Regatul Unit la bordul unor ambarcaţiuni mici după ce au traversat Canalul ...