1EUR = 4.8426 RON | Bucureşti 21 º

Extern

Vladimir Putin îşi reduce salariul cu 10%

Preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat vineri reducerea salariului său cu 10%, o măsură ce vizează şi retribuţiile mai multor demnitari ruşi, în contextul în care Rusia se confruntă cu o gravă criză economică ca urmare a scăderii preţului la petrol şi a prăbuşirii rublei, transmite AFP.

06 mar, 2015 | Agerpres

Această reducere se aplică în perioada 1 martie-31 decembrie 2015. Pe lângă salariul preşedintelui rus, vor fi reduse şi cele ale premierului Dmitri Medvedev, procurorului general Iurie Ceaika şi preşedintelui Comitetului de Anchetă, Aleksandr Bastrikin, după cum indică decretul semnat vineri de şeful statului rus.

Reducerea salariilor cu 10% va fi aplicată şi în cazul membrilor administraţiei prezidenţiale şi ai cabinetului de miniştri, potrivit unui al doilea decret semnat vineri de preşedintele rus.

Vladimir Putin, al cărui salariu a fost triplat în aprilie 2014, anunţa deja, la sfârşitul lunii februarie, în cadrul unei reuniuni a Consiliului rus de Securitate, că a decis tăierea salariilor membrilor administraţiei prezidenţiale cu 10%, Rusia traversând cea mai mare criza financiară din anii '90 încoace, ca urmare a sancţiunilor occidentale pentru rolul său în criza ucraineană.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO