1EUR = 4.8393 RON

Extern

Vladimir Putin promulgă o lege privind ONG-urile străine 'indezirabile'

Preşedintele rus Vladimir Putin a promulgat o lege denunţată de apărătorii drepturilor omului care permite autorităţilor să interzică organizaţiile neguvernamentale străine instalate în Rusia, considerate 'indezirabile' de către stat, a anunţat sâmbătă Kremlinul, potrivit France Presse.

23 mai, 2015 | Agerpres

Textul, votat marţi de deputaţi şi miercuri de senatori, 'prevede că organizaţii neguvernamentale străine sau internaţionale, a căror activitate reprezintă o ameninţare la adresa fundamentelor constituţionale ale Federaţiei Ruse, a capacităţii de apărare a ţării sau a securităţii guvernului, să poată fi declarate indezirabile', aminteşte preşedinţia rusă într-un comunicat.

Legea a fost prezentată de către susţinătorii săi drept 'o măsură preventivă' necesară după impunerea, anul trecut, de către Occident a unor sancţiuni fără precedent împotriva Rusiei din cauza crizei ucrainene. Legea dă autorităţilor ruse posibilitatea să interzică ONG-urile străine în cauză şi să-i urmărească în justiţie pe angajaţii acestora, ei riscând până la şase ani de închisoare sau interdicţia de intrare pe teritoriul rus. Legea permite inclusiv blocarea conturilor bancare ale organizaţiilor vizate.

Organizaţiile pentru apărarea drepturilor omului au condamnat proiectul de lege, calificat de către Amnesty International drept 'ultimul capitol din represiunea fără precedent împotriva organizaţiilor neguvernamentale'.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO