1EUR = 4.8341 RON | Bucureşti 33 º

Extern

Vladimir Putin: Refuzul Franţei de a livra nave Mistral este 'fără importanţă' pentru Rusia

Decizia Franţei de a suspenda livrarea de nave militare Mistral din cauza crizei ucrainene este 'fără importanţă' pentru Rusia, contractul vizând în primul rând sprijinirea şantierelor navale franceze, a declarat joi preşedintele rus Vladimir Putin, transmite AFP.

16 apr, 2015 | Agerpres

''Refuzul de a livra navele conform contractului este, desigur, un semn rău, dar în ceea ce priveşte susţinerea capacităţilor noastre de apărare vreau să vă spun deschis că (refuzul) este fără importanţă'', a spus şeful statului rus, în sesiunea anuală televizată de întrebări şi răspunsuri cu cetăţenii ruşi.

''La acea vreme, noi am încheiat acest contract în primul rând pentru a ne susţine partenerii şi a asigura comenzi pentru şantierele lor navale, dar noi preconizam să le utilizăm în Extremul Orient; nu este esenţial'', a adăugat Putin.

Vânzarea către Rusia a două nave Mistral, tranzacţie semnată în iunie 2011 în timpul mandatului preşedintelui francez Nicolas Sarkozy, a fost evaluată la 1,2 miliarde euro.

La finalul lunii noiembrie, Parisul a anunţat amânarea sine die a livrării primei dintre aceste nave, construite la Saint-Nazaire (vestul Franţei) şi care ar fi urmat să ajungă la Vladivostok (estul Federaţiei Ruse).

Franţa a reiterat apoi că nu sunt întrunite 'toate condiţiile' pentru livrarea navei, iar Moscova a ameninţat că se va adresa unei curţi de arbitraj internaţional.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO