1EUR = 4.8074 RON | Bucureşti 12 º

Extern

Vladimir Putin: Rusofobia este contraproductivă şi nu va dura o veşnicie

Preşedintele rus Vladimir Putin a denunţat joi 'rusofobia', despre care a spus că este 'contraproductivă' şi 'nu va dura o veşnicie', într-o intervenţie la Forumul Economic Internaţional de la Sankt-Petersburg, transmite France Presse.

01 iun, 2017 | Agerpres

Această rusofobie, a mai afirmat preşedintele rus, este legată de emergenţa unei lumi multipolare, în special datorită eforturilor Rusiei, fapt care nu este pe placul unora, care impun Moscovei 'restricţii economice, al căror efect este absolut nul'.

În acelaşi timp, vorbind cu presa în marja forumului, Putin a spus că elementele scutului antirachetă al SUA care sunt instalate în Alaska şi Coreea de Sud reprezintă o provocare pentru Rusia, care este obligată să răspundă prin dezvoltarea propriilor forţe militare în regiune, potrivit Reuters.

El a declarat că Rusia nu poate sta nepăsătoare şi privi cum alţii îşi sporesc capacităţile militare la graniţele sale din Europa şi din Orientul Îndepărtat.

Pe de altă parte, Putin a respins speculaţiile conform cărora guvernul rus a angajat hackeri pentru a influenţa alegeri din alte ţări. Au existat acuzaţii în trecut că Rusia s-ar fi aflat în spatele unor atacuri cibernetice în timpul alegerilor prezidenţiale din SUA, anul trecut, şi din Franţa, în acest an, reaminteşte DPA.

'Rusia nu foloseşte hackeri pentru astfel de scopuri. Dimpotrivă, încercăm să combatem acest lucru', a declarat liderul de la Kremlin în cadrul aceluiaşi forum.

'Hackerii pot proveni din orice ţară', a adăugat el.

Putin a negat că hackeri ai guvernului rus ar putea încerca să influenţeze alegerile parlamentare din septembrie din Germania.

El a mai spus că nu are nicio preferinţă în aceste alegeri în care se vor duela pentru postul de cancelar conservatoarea Angela Merkel şi socialistul Martin Schulz

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO