Vladimir Putin: Sistemul de apărare antirachetă este defensiv doar cu numele

Preşedintele rus, Vladimir Putin, şi-a exprimat preocuparea, joi, în faţa Camerelor reunite ale Parlamentului, faţă de sistemul de apărare antirachetă, pe care îl consideră "defensiv doar cu numele", relatează Itar-Tass, în pagina electronică.
Economica.net - vin, 13 dec. 2013, 05:09
Vladimir Putin: Sistemul de apărare antirachetă este defensiv doar cu numele

„Suntem conştienţi de faptul că sistemul de apărare antirachetă este defensiv doar cu numele, pe când, în realitate, este o parte esenţială a mijloacelor strategice ofensive”, a subliniat el.

„Produce îngrijorări, de asemenea, dezvoltarea unor noi sisteme de arme, ca de exemplu dispozitive explozive de mică putere, rachete strategice nenucleare, etc.”, a continuat preşedintele rus.

„Noi urmărim îndeaproape dezvoltarea aşa-numitului concept privind sistemul de arme convenţional pentru un atac global prompt”, a adăugat el.

„Implementarea acestor proiecte poate avea consecinţe extrem de negative pentru stabilitatea regională şi globală”, a avertizat Putin.

Majorarea arsenalului armelor de mare precizie în întreaga lume, precum şi dezvoltarea sistemelor antirachetă, pot duce la eşuarea acordurilor anterioare privind echilibrul strategic, a subliniat preşedintele rus.

„Noi înţelegem foarte bine acest lucru şi ştim ce trebuie să facem în acest context”, a continuat preşedintele rus, admiţând că ţara sa are toate resursele necesare pentru a răspunde oricăror provocări internaţionale.

„Nimeni nu ar trebui să îşi facă iluzii cu privire la posibilitatea de a obţine superioritatea militară asupra Rusiei. Nu vom permite niciodată aşa ceva”, a afirmat el.

„Rusia va răspunde tuturor provocărilor, şi politice, şi tehnologice. Avem toate resursele necesare”, a avertiza Putin.

De asemenea, el a anunţat că Rusia nu are aspiraţii hegemonice.

Rusia nu aspiră la „statutul de superputere, care este înţeles ca o revendicare a hegemoniei globale sau regionale”, a afirmat preşedintele rus.

„Vom depune eforturi să fim lideri, să apărăm dreptul internaţional, să asigurăm respectarea suveranităţii, independenţei şi identităţii popoarelor”, a continuat el.

„Nu atentăm la interesele nimănui, nu impunem protecţia noastră şi nu încercăm să învăţăm pe cineva cum să trăiască”, a mai declarat Putin.

Aceasta a fost cea de-a zecea intervenţie a preşedintelui rus în faţa Camerelor reunite ale Parlamentului rus.

Te-ar mai putea interesa și
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29 până în 2028, a afirmat vineri ministrul interimar al Apărării, Atanas Zaprianov, relatează agenția bulgară de presă BTA, citată de Agerpres....
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de rachete Patriot
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de ...
Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, ...
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar ...
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările ...