Vodafone a lansat serviciile 4G în România. Vezi oraşele unde serviciul este disponibil

Vdafone a lansat începând de astăzi servicile 4G în 10 oraşe din România. Viteza de download ajunge până la 75 Mbps, iar cea de upload ajunge până la 50 Mbps. Serviciile se vor lansa comercial în prima lună a anului viitor.
Economica.net - mie, 31 oct. 2012, 10:53
Vodafone a lansat serviciile 4G în România. Vezi oraşele unde serviciul este disponibil

Clientii Vodafone din principalele orase ale tarii vor putea testa gratuit, de astăzi, serviciile LTE, pana la lansarea comerciala. În 2013, viteza de download va ajunge la 100 Mbps.

Oraşele în care este disponibil serviciul 4G sunt: Bucureşti, Arad, Timişoara, Iaşi, Galaţi, Cluj, Constanţa, Craiova, Bacău şi Braşov.

Reteaua LTE a Vodafone opereaza in banda de frecventa de 1800 MHz si a fost implementata cu echipamente Huawei. Romania este una dintre primele tari europene in care Vodafone lanseaza serviciile LTE, dupa Germania si Portugalia.

„Reţeaua 4G lansată azi este deja disponibilă în mai multe oraşe din România. Clienţii noştri au ocazia să intre într-o nouă eră a tehnologiei. Vodafone a instalat şi a testat cu succes reţeaua LTE în principalele oraşe ale ţării. Clienţii noştri, persoane individuale şi companii, se vor putea bucura de viteze mai mari şi de o experienţă îmbunătăţită, cu serviciile 4G’, a spus Inaki Beroeta, şeful Vodafone România.

România este una dintre primele ţări europene în care Vodafone lansează serviciile LTE, înaintea Angliei, Olandei, Spaniei, dar după ce aceste servicii au fost lansate în Germania, Italia şi Portugalia.

„Reţeaua 4G a fost construită în câteva luni. În 2013, Vodafone România va investi în dezvoltarea reţelei suma de 100 milioane de euro, o parte din bani urmând să fie îndreptaţi către reţeaua 4G, care se va extinde treptat”, a spus Berroeta.

Reţeaua LTE a Vodafone operează în banda de frecvenţă de 1.800 MHz şi a fost implementată cu echipamente Huawei (China).

În urma unei licitaţii încheiată în septembrie, Cosmote, Orange, RCS&RDS, Vodafone şi 2K Telecom vor plăti, în două etape, suma de 682,14 milioane euro pentru licenţele telecom în frecvenţele de 800, 900, 1.800 şi 2.600 MHz.

Defalcat, Vodafone va plăti 228,52 milioane euro, Orange România – 227,14 milioane euro, Cosmote România – 179,88 milioane euro, RCS&RDS – 40 milioane euro, iar 2K Telecom – 6,6 milioane de euro.

Vodafone România este al doilea operator local de telefonie mobilă după numărul de clienţi şi cifra de afaceri.

La finele lunii iunie, operatorul avea 7,79 milioane de clienţi, comparativ cu 7,94 milioane la 30 martie.

Din totalul clienţilor, 43% utilizează serviciile Vodafone pe bază de abonament, iar restul au cartele pre-plătite.

Te-ar mai putea interesa și
Șeful AIEA: Ne apropiem „periculos de un accident nuclear”la Zaporojie
Șeful AIEA: Ne apropiem „periculos de un accident nuclear”la Zaporojie
"Ne apropiem periculos de un accident nuclear" la Zaporojie, a avertizat luni şeful Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA), Rafael Grossi, denunţând recentele atacuri asupra......
Israelul va răspunde atacului iranian, confirmă şeful Statului Major israelian
Israelul va răspunde atacului iranian, confirmă şeful Statului Major israelian
Israelul va răspunde Iranului pentru atacul efectuat de acesta cu peste 300 de drone şi rachete, a declarat luni şeful ...
Reuters: Un acord ruso-ucrainean pentru restabilirea coridorului cerealelor în Marea Neagră a eşuat după ce Ucraina s-a retras
Reuters: Un acord ruso-ucrainean pentru restabilirea coridorului cerealelor în Marea Neagră a eşuat după ce Ucraina s-a ...
Rusia şi Ucraina au negociat două luni cu ajutorul medierii Turciei restabilirea înţelegerii care a permis până în ...
BMW anunță două premiere mondiale pentru Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2024
BMW anunță două premiere mondiale pentru Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2024
Vechi partener al Concursului de Eleganță de la Villa d'Este, grupul BMW a anunțat că, deși vorbim despre o competiție ...