Vodafone: interzicerea Huawei ne va costa sute de milioane de lire sterline şi ne va afecta dramatic afacerea 5G

Scott Petty, șeful departamentului de tehnologie al Vodafone, a declarat că interzicerea tehnologiei Huawei pentru 5G din Marea Britanie ar putea "costa sute de milioane și va afecta în mod dramatic afacerea noastră 5G".
Economica.net - Dum, 10 mart. 2019, 19:23
Vodafone: interzicerea Huawei ne va costa sute de milioane de lire sterline şi ne va afecta dramatic afacerea 5G

Scott Petty, a declarat că o astfel de interdicție pusă în practică în Marea Britanie ar însemna ca Vodafone să elimine echipamentul Huawei din rețeaua sa existentă 4G.

„Costul de a face acest lucru se intinde în sute de milioane şi va afecta în mod dramatic cazul nostru de business 5G”, a spus el.”Ar însemna să încetinim drastic implementarea 5G”.

Potrivit BBC, Petty a subliniat că echipamentul Huawei nu va fi folosit în părțile centrale ale rețelei 5G ale companiei și, prin urmare, preocupările legate de spionajul Huawei în numele guvernului chinez sunt nejustificate.

Consilierul general al companiei Vodafone, Helen Lamprell, a declarat că nu există dovezi că echipamentul Huawei reprezintă o amenințare la adresa securității, o părere impărtăşită inclusiv de Serviciul de informații britanice.

O interdicție ar avea un „impact uriaș asupra ambiției guvernului de a fi un lider în 5G, un cost imens pentru industrie … pentru ce?” s-a intrebat aceasta. „Dacă există dovezi, ne-ar plăcea să le vedem – dar până acum nu am văzut dovezi”.

Potrivit lui Lamprell, echipamentul Huawei este folosit doar la stâlpii de radio, despre care compania spune că este o zonă cu risc scăzut, deoarece hacking-ul oricărei antene individuale nu ar conecta hackerii la întreaga rețea.

Vodafone utilizează echipamente de la compania americană Cisco pentru centrul rețelei sale 5G, cea mai sensibilă zonă, și echipamente de la Ericsson din alte părţi ale reţelei.

„Huawei este supus unei examinări serioase şi credem că acest lucru este grozav”, a spus Lamprell. „Dar ei nu sunt singurul furnizor și aceleași probleme de inginerie se aplică peste tot”. Opinia operatorului este că toate companiile care furnizează echipamente de telecomunicații companiilor britanice ar trebui să se afle sub același nivel de examinare.

Anunţul Vodafone a fost făcut în aceeaşi zi în care operatorul a anunţat că va lansa 5G în 19 oraşe din Marea Britanie până la sfârşitul acestui an, potrivit uk.pcmag.com.

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul tranzacțiilor cu monede cripto
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul ...
Statele Unite şi Regatul Unit investighează tranzacţii cu criptomonede în valoare de circa 20 de miliarde de dolari care au fost efectuate printr-un instrument de schimb virtual stabilit în......
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același interes și față de carnea de pui importată
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același ...
Sectorul avicol românesc este în pericol, în urma controalelor repetate ale Autorităţii Naţionale pentru Protecţia ...
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Producătorul chinez de smartphone Xiaomi Corp. a început joi să comercializeze primul său automobil electric, pariind ...
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Constructorul auto american Ford a anunţat joi că analizează posibilitatea de a produce un nou automobil de teren (SUV) ...