1EUR = 4.8426 RON | Bucureşti 17 º

Companii

Vodafone îşi îmbunătăţeşte reţeaua din Marea Britanie prin investiţii de 31 miliarde de dolari

Şeful diviziei Vodafone Group Plc din Marea Britanie, Jeroen Hoencamp, a anunţat marţi că şi-a stabilit un obiectiv necomplicat: revenirea pe creştere în următorii doi ani, transmite Bloomberg.

24 sep, 2014 | Agerpres

Pentru îmbunătăţirea reţelei din Marea Britanie Vodafone va investi în următorii doi ani aproximativ 19 miliarde de lire sterline (31 miliarde de dolari), oferind clienţilor şi servicii de televiziune şi internet.

'Scopul meu este ca afacerea să revină pe creştere în 18-24 luni, din punctul de vedere al profitabilităţii şi al veniturilor', le-a declarat jurnaliştilor Hoencamp, avertizând că piaţa telecomunicaţiilor este puternic subvenţionată, extrem de reglementată şi deja are un nivel ridicat de penetrare.

Succesul va veni în urma îmbunătăţirii calităţii reţelei, deoarece 'nimic altceva nu contează dacă nu ne vom concentra pe reţea. A fost singurul mesaj care s-a auzit clar de la clienţii noştri', a explicat şeful diviziei Vodafone din Marea Britanie.

Vodafone, cel mai mare operator de telefonie din afara Asiei, cu operaţiuni în 21 de ţări, se confruntă cu dificultăţi pe piaţa internă, câştigând mai puţini clienţi decât grupul O2 deţinut Telefonica Spania, sau EE Ltd, societatea mixtă deţinută de Orange SA şi Deutsche Telekom AG.

În primul semestru din 2014, calitatea apelului la Vodafone este cea mai slabă din rândul marilor operatori din Marea Britanie, conform datelor companiei de cercetare Root Metrics. Numărul clienţilor Vodafone în Regatul Unit este sub cel al rivalelor O2 de la Telefonica şi EE.

Vodafone Group Plc. este unul dintre cele mai mari grupuri de telecomunicaţii mobile din lume, cu aproximativ 435 de milioane de clienţi, la 30 iunie 2014. Grupul britanic are divizii în 30 de ţări de pe cinci continente şi peste 50 de reţele partenere din întreaga lume.

Pe piaţa locală, Vodafone România a pierdut, în perioada aprilie - iunie 2014, aproape 92.000 de clienţi, numărul total al acestora fiind de 8.567.752 clienţi, în scădere cu 1,05% comparativ cu perioada similară din anul anterior.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO