1EUR = 4.7789 RON | Bucureşti 8 º

IT&C

Vodafone lansează un program special pentru start-up-urile tech create de femei

Institutul Vodafone va lansa în această toamnă, pe 4 octombrie, un program dedicat start-up-urilor de tehnologie create de femei care va dura șapte săptămâni. Acesta face parte din proiectul numit F-LANE a cărui misiune este să încurajeze participarea feminină la dezvoltarea tehnologică şi să sprijine femeile de toate vârstele, din toată lumea cu ajutorul tehnologiei. 

23 mai, 2019 | ECONOMICA.net

F-LANE colaborează cu Impact Hub Berlin şi Social Entrepreneurship Akademie pentru a descoperi la nivel global start-up-uri inovatoare dedicate femeilor, care oferă o soluţie de business la o problemă socială şi care au potenţialul de a crea un impact de proporţii.

Aplicatiile pot fi inregistrate pe www.f-lane.com/online-application pana la data de 7 iunie 2019.

Misiunea acestui program este, potrivit companiei, de a incuraja participarea feminină la dezvoltarea tehnologică și de a sprijini femei de toate vârstele, din toată lumea cu ajutorul tehnologiei. 

Consiliul international care va juriza aplicatiile va fi format din 8 membri influenti din zona investitiilor de impact si a antreprenoriatului social, incluzându-i pe Dupsy Abiola, fondatoare si CEO al start-up-ului Intern Avenue, una dintre cele mai de succes platforme pentru plasarea de interni in companii, Andy Goldstein, Co-Fondator al LMU Entrepreneurship Center, Mariéme Jamme, CEO al Spotone Global Solutions, si Lisa Witter, Co-Fondator si CEO al Apolitical. Acestia vor selecta antreprenori pentru acceleratorul F-LANE si ii vor asista pe acestia de-a lungul celor sapte saptamani, impartasind din experienta lor.

Criteriile de selecție pentru programul F-LANE sunt: un model de start-up orientat pe mai mult decat profit, cu un potential impact masurabil, precum si cu o inclinatie catre tehnologie si suportul femeilor.

Promovarea si sprijinul femeilor este una dintre principalele preocupari ale Vodafone, obiectivul grupului fiind acela de a deveni cel mai bun angajator pentru femei pana in 2025. In acest sens, compania a desfasurat numeroase proiecte de resurse umane, cea mai recenta fiind initiativa globala lansata in luna martie 2019 care vizeaza acordarea de sprijin specific victimelor violentei si ale abuzului domestic. Conform noii politici, angajatii vor avea acces la asistenta si consiliere specializata si vor beneficia de concediu suplimentar platit de pana la 10 zile, numit concediu pentru siguranta, precum si de plata in avans a trei salarii, pentru rezolvarea problemelor administrative.

In Romania, Vodafone a lansat recent trei noi politici de resurse umane meninte sa intampine nevoile de dezvoltare pe plan profesional si personal ale angajatelor - Girls Up, Lean in Circles si Digital Aplhas. Aceste initiative sunt o continuare a programelor adresate femeilor deja lansate in ultimii doi ani in Vodafone Romania.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO