Vodafone: Peste 80% din populaţia urbană a României beneficiază de acoperirea 4G

Aproape jumătate din populaţia României este acoperită de reţeaua 4G pusă la dispoziţie de Vodafone România, în timp ce 81% din populaţia urbană poate accesa acelaşi tip de reţea, au anunţat, miercuri, într-o conferinţă de presă, oficialii operatorului telecom.
Economica.net - mie, 05 nov. 2014, 10:08
Vodafone: Peste 80% din populaţia urbană a României beneficiază de acoperirea 4G

Conform datelor, 81% din populaţia urbană beneficiază de tehnologia 4G oferită de Vodafone la nivel naţional, iar rata de acoperire la nivelul întregii populaţii este de 45%, scrie Agerpres.

În luna noiembrie, reţeaua 4G+ acoperea şase oraşe importante din România, în timp ce în portofoliul companiei existau 58 de modele de terminale inteligente dotate pentru tehnologia 4G.

Reprezentanţii Vodafone România au prezentat, de asemenea, în premieră, inovaţia VoLTE, prin intermediul căreia se redefinesc serviciile de voce cu ajutorul Supernet. Compania testează şi Call+, un serviciu care oferă mai multă interacţiune, productivitate şi personalitate apelurilor de voce.

De altfel, pe durata conferinţei de presă a avut loc o demonstraţie de comunicare audio şi video prin intermediul VoLTE, interlocutoarea aleasă pentru acest eveniment fiind Simona Halep, locul 3 mondial în circuitul feminin de tenis.

Sportiva a vorbit despre experienţa de la Turneul Campioanelor desfăşurat, recent, la Singapore, unde a jucat finala împotriva numărului 1 mondial, Serena Williams, dar şi despre anul 2014, în care a reuşit un salt important în clasamentul WTA, devenind astfel cea mai bine clasată tenismenă româncă din istoria acestui sport.

La sfârşitul lunii iunie 2014, operatorul telecom anunţa extinderea reţelei 4G în alte nouă oraşe, ajungând la un total de 19, prin acest serviciu oferind utilizatorilor viteze de 150 Mbps. Până la sfârşitul lunii iulie, toate cele 19 oraşe aveau o acoperire de 100% din populaţie.

Operatorul a adăugat oraşele Baia Mare, Botoşani, Buzău, Brăila, Oradea, Piteşti, Ploieşti, Sibiu şi Târgu Mureş în aria de acoperire 4G, alături de oraşele deja existente: Arad, Bacău, Braşov, Cluj-Napoca, Constanţa, Craiova, Iaşi, Galaţi, Timişoara şi Bucureşti.

Vodafone România este o divizie a Vodafone Group Plc., unul dintre cele mai mari grupuri de telecomunicaţii mobile din lume, cu aproximativ 435 de milioane de clienţi, la 30 iunie 2014. Grupul britanic are divizii în 30 de ţări de pe cinci continente şi peste 50 de reţele partenere din întreaga lume.

Divizia din România a Vodafone a raportat, pentru perioada aprilie-iunie 2014, un număr de 8.567.752 clienţi, în scădere cu 1,05% comparativ cu perioada similară din anul anterior.

Din totalul raportat, 7.985.962 erau utilizatori ai serviciilor mobile şi 55.586 utilizatori ai serviciilor de broadband fix.

La 30 iunie 2014, abonaţii serviciilor Vodafone reprezentau 41,6% din baza de clienţi, iar utilizatorii Cartelei Vodafone 58,4%. Utilizatorii serviciilor post-paid au crescut cu 1,1 puncte procentuale de la un trimestru la altul şi cu 1,2 puncte procentuale de la un an la altul.

Te-ar mai putea interesa și
Regulamentul pentru stocarea gazelor a fost adoptat de Consiliul UE
Regulamentul pentru stocarea gazelor a fost adoptat de Consiliul UE
La trei luni de la publicarea propunerii legislative de către Comisie, Consiliul UE a adoptat definitiv regulamentul care urmăreşte să asigure faptul că, în pofida perturbărilor de pe piaţa......
Creditul neguvernamental a crescut în mai cu 1,6%
Creditul neguvernamental a crescut în mai cu 1,6%
Soldul creditului neguvernamental acordat de instituţiile de credit a crescut în luna mai 2022 cu 1,6% faţă de aprilie ...
Primele tranzacții pe Piața Marilor Consumatori de energie de la BRM. Nuclearelectrica a vândut către Alro, prețul este în jur de 1.000 de lei/MWh
Primele tranzacții pe Piața Marilor Consumatori de energie de la BRM. Nuclearelectrica a vândut către Alro, prețul este ...
Săptămâna trecută au avut loc primele tranzacții pe Piața Marilor Consumatori de Energie (PMC), operată de Bursa de ...
Forţele ruse, pe punctul de a ocupa integral regiunea Lugansk, îşi intensifică ofensiva în Ucraina
Forţele ruse, pe punctul de a ocupa integral regiunea Lugansk, îşi intensifică ofensiva în Ucraina
Armata rusă îşi intensifică ofensiva în Ucraina şi încearcă în prezent să blocheze oraşul Lisiceansk, unul dintre ...