Vodafone: Peste 80% din populaţia urbană a României beneficiază de acoperirea 4G

Aproape jumătate din populaţia României este acoperită de reţeaua 4G pusă la dispoziţie de Vodafone România, în timp ce 81% din populaţia urbană poate accesa acelaşi tip de reţea, au anunţat, miercuri, într-o conferinţă de presă, oficialii operatorului telecom.
Economica.net - mie, 05 nov. 2014, 10:08
Vodafone: Peste 80% din populaţia urbană a României beneficiază de acoperirea 4G

Conform datelor, 81% din populaţia urbană beneficiază de tehnologia 4G oferită de Vodafone la nivel naţional, iar rata de acoperire la nivelul întregii populaţii este de 45%, scrie Agerpres.

În luna noiembrie, reţeaua 4G+ acoperea şase oraşe importante din România, în timp ce în portofoliul companiei existau 58 de modele de terminale inteligente dotate pentru tehnologia 4G.

Reprezentanţii Vodafone România au prezentat, de asemenea, în premieră, inovaţia VoLTE, prin intermediul căreia se redefinesc serviciile de voce cu ajutorul Supernet. Compania testează şi Call+, un serviciu care oferă mai multă interacţiune, productivitate şi personalitate apelurilor de voce.

De altfel, pe durata conferinţei de presă a avut loc o demonstraţie de comunicare audio şi video prin intermediul VoLTE, interlocutoarea aleasă pentru acest eveniment fiind Simona Halep, locul 3 mondial în circuitul feminin de tenis.

Sportiva a vorbit despre experienţa de la Turneul Campioanelor desfăşurat, recent, la Singapore, unde a jucat finala împotriva numărului 1 mondial, Serena Williams, dar şi despre anul 2014, în care a reuşit un salt important în clasamentul WTA, devenind astfel cea mai bine clasată tenismenă româncă din istoria acestui sport.

La sfârşitul lunii iunie 2014, operatorul telecom anunţa extinderea reţelei 4G în alte nouă oraşe, ajungând la un total de 19, prin acest serviciu oferind utilizatorilor viteze de 150 Mbps. Până la sfârşitul lunii iulie, toate cele 19 oraşe aveau o acoperire de 100% din populaţie.

Operatorul a adăugat oraşele Baia Mare, Botoşani, Buzău, Brăila, Oradea, Piteşti, Ploieşti, Sibiu şi Târgu Mureş în aria de acoperire 4G, alături de oraşele deja existente: Arad, Bacău, Braşov, Cluj-Napoca, Constanţa, Craiova, Iaşi, Galaţi, Timişoara şi Bucureşti.

Vodafone România este o divizie a Vodafone Group Plc., unul dintre cele mai mari grupuri de telecomunicaţii mobile din lume, cu aproximativ 435 de milioane de clienţi, la 30 iunie 2014. Grupul britanic are divizii în 30 de ţări de pe cinci continente şi peste 50 de reţele partenere din întreaga lume.

Divizia din România a Vodafone a raportat, pentru perioada aprilie-iunie 2014, un număr de 8.567.752 clienţi, în scădere cu 1,05% comparativ cu perioada similară din anul anterior.

Din totalul raportat, 7.985.962 erau utilizatori ai serviciilor mobile şi 55.586 utilizatori ai serviciilor de broadband fix.

La 30 iunie 2014, abonaţii serviciilor Vodafone reprezentau 41,6% din baza de clienţi, iar utilizatorii Cartelei Vodafone 58,4%. Utilizatorii serviciilor post-paid au crescut cu 1,1 puncte procentuale de la un trimestru la altul şi cu 1,2 puncte procentuale de la un an la altul.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...