1EUR = 4.8297 RON | Bucureşti 5 º

Companii

Vodafone România a câştigat 340.000 de clienţi în ultimul an

Vodafone România, cel de-al doilea operator de comunicaţii mobile de pe piaţa locală, avea la finalul trimestrului trecut un portofoliu de 8.138.354 de clienţi ai serviciilor mobile, în creştere cu 57.064 faţă de trimestrul anterior şi cu 339.943 faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

19 iul, 2013 | ECONOMICA.net

Veniturile din servicii au scăzut cu 4,1% pe bază organică, faţă de acelaşi trimestru al anului anterior. Dacă excludem impactul scăderii tarifelor de terminare, veniturile din servicii ale Vodafone România au crescut cu 1,1%, faţă de aceeaşi perioada a anului trecut.

Veniturile din date mobile au crescut cu 26,3% în acest trimestru, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, datorită adopţiei puternice a noilor oferte din portofoliul nostru, care includ servicii de Internet mobil.

“Ne bucurăm să vedem o creştere a business-ului nostru în primul trimestru al anului financiar, încheiat la 30 iunie 2013, ceea ce confirmă tendinţa pozitivă pe care o anticipăm în trimestrele anterioare. Dacă excludem impactul scăderii tarifelor de terminare, veniturile noastre din servicii au crescut de la un an la altul. Aceasta creştere se datorează succesului pachetelor RED în rândul clienţilor noştri, atât consumatorii individuali, cât şi companii”, a declarat Inaki Berroeta, Preşedinte şi CEO, Vodafone România.

ARPU Mobil(Venitul Mediu pe Utilizator pentru serviciile mobile) a atins 6,5 Euro în acest trimestru, ceea ce reprezintă o crestere de 8,5% faţă de trimestrul anterior, iar faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, ARPU Mobil a scăzut cu 8,7%.

La 30 iunie, 2013, abonaţii serviciilor Vodafone reprezentau 40,4% din baza de clienţi, iar utilizatorii Cartelei Vodafone, 59,6%. Utilizatorii serviciilor prepay au crescut cu 0,3 puncte procentuale de la un trimestru la altul şi cu 2,6 puncte procentuale, de la un an la altul.

Veniturile din servicii la nivelul întregului grup britanic au scăzut în primul trimestru cu 3,5%, în bază organică, la 10,16 miliarde de lire sterline (12 miliarde de euro).

(Suma în euro a fost calculată la cursul de 1,18 euro pentru o liră sterlină, recomandat pentru perioada aprilie-iunie în raportul financiar al grupului britanic Vodafone)

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO