1EUR = 4.7786 RON

Companii

Vodafone România avea la finele anului trecut 9,9 milioane de clienţi şi venituri în creștere

Vodafone România avea, la finele anului trecut, 9,9 milioane de clienţi, indicator constant raportat la aceeași perioadă a anului trecut. Dintre aceştia, 9,2 milioane au fost utilizatori ai serviciilor mobile, conform rezultatelor financiare pentru trimestrul încheiat la 31 decembrie 2018, raportate vineri de Vodafone Group Plc.

25 ian, 2019 | | ECONOMICA.net

De asemenea, veniturile totale au continuat tendința de creștere organică cu 2,5% în trimestrul încheiat la 31 decembrie 2018, în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut.

În acelaşi timp, veniturile din servicii ale companiei au ajuns la 180,2 milioane de euro, în timp ce veniturile organice din servicii au scăzut în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut cu 0,8% din cauza impactului negativ al tarifelor de interconectare (Mobile Termination Rates) de la 0,96 eurocenţi/minut la 0,84 eurocenţi/minut pentru apelurile de voce mobilă.

La 31 decembrie 2018, abonaţii Vodafone România reprezentau 40,9% din baza de clienţi mobili, iar utilizatorii serviciilor preplătite 59,1%. În acest context, ponderea abonaţilor în baza totală de clienţi mobili a crescut cu 1,2% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent.

Potrivit sursei citate, venitul mediu pe utilizator (ARPU - Average Revenue Per User) mobil al Vodafone România s-a menţinut la 5,9 euro în ultimul trimestru al anului anterior.

"În trimestrul trecut, ne-am concentrat pe dezvoltarea și pe investițiile în digital, una dintre prioritățile companiei. Drept urmare, eforturile noastre constante de a le oferi clienților noștri experiențe digitale convenabile au avut ca rezultat o creștere a interacțiunilor cu peste 50% pe toate canalele digitale. De asemenea, atât abonații, cât și utilizatorii cartelelor preplătite au beneficiat, în ultimele luni, de promoții dedicate și de campanii digitale în cadrul aplicațiilor mobile Vodafone și în magazinul online", a declarat Murielle Lorilloux, CEO Vodafone România.

Vodafone România este o divizie a Vodafone Group Plc., unul dintre cele mai mari grupuri de telecomunicaţii mobile din lume, care oferă o gamă de servicii ce include voce, mesaje, date şi comunicaţii fixe.

Vodafone Group are divizii în 25 de ţări, 44 de reţele mobile partenere şi operaţiuni de broadband fix în 19 ţări. La 31 decembrie 2018, Vodafone Group avea 700 milioane de utilizatori ai serviciilor mobile şi 21 milioane de utilizatori ai serviciilor broadband fix, incluzând toţi clienţii Vodafone din entităţile create în urma unor fuziuni şi asocieri.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO