Vodafone România: avem cele mai rapide servicii la internet. Site-ul Ookla îi contrazice. Ce spune Orange despre asta

Vodafone România, cel de-al doilea mare operator de comunicații mobile de pe piața locală, a anunțat astăzi că în urma  testelor efectuate de compania de testare P3, deține cele mai bune servicii de voce și internet de mare viteză de pe piața locală. 
Economica.net - mie, 11 feb. 2015, 13:34
Vodafone România: avem cele mai rapide servicii la internet. Site-ul Ookla îi contrazice. Ce spune Orange despre asta

“Vodafone Romînia a fost certificată pentru cel mai bun punctaj al serviciilor de date și telefonie mobilă, după măsurători efectuate în toate rețelele mobile din România. În comparație cu alte rețele din România, măsurătorile arată că rețeaua Vodafone România a obținut certificatul “Best in Test” atât pentru serviciile de date, cât şi pentru cele de telefonie, în testul Mobile Benchmark România, desfășurat de auditorul independent P3 communications”, au comunicat reprezentanții Vodafone România. 

Aceștia au mai spus că, potrivit Ookla, cel mai folosit folosit instrument de măsurare a vitezei de internet la nivel mondial, în luna decembrie Vodafone România a avut cea mai mare viteză de download și upload de pe piața locală.

Într-adevăr, luna decembrie a fost singura lună când Vodafone a deținut supremația pe piața internetului mobil, cu o viteză medie pe București, potrivit site-ului Net Index, administrat de Ookla, de 25.5 Mbps. Orange a consemnat 24.44 Mbps.

În 2014, din cele 12 luni ale anului Orange România a deținut supremația în fața Vodafone timp de 11 luni consecutiv, urmând ca în ianuarie 2015 să își reia prima poziție în topul vitezelor la internetul mobil cu o medie de 27.63 Mbps în comparație cu 24.63 de Mbps în cazul Vodafone, viteză medie pentru București, conform Net Index.

Vodafone România a implementat rețeaua 4G în toate cele 41 de reședințe de județ plus Bucureștiul, iar extinderea la nivel național va continua și în acest an.

Atașat, în galeria foto, regăsiți vitezele medii pe fiecare lună și pentru fiecare operator. Datele sunt valabile pentru București. 

Ce spune Orange despre masurătoarea realizată de P3 în România și prezentată de Vodafone

“Orange investeste continuu pentru a avea o retea performanta, care sa le ofere clientilor cea mai buna experienta la utilizare. In strategia Orange, feedbackul clientilor este cel mai important etalon de masurare a performantei retelei. Pornind de la acest feedback si oferind servicii de calitate, Orange a devenit alegerea numarul 1 a romanilor si si-a mentinut pozitia de lider pe piata de telefonie mobila.

In afara feedbackului direct de la clienti, Orange analizeaza si masuratori independente si, de asemenea, sustine initiativa ANCOM de a oferi un instrument local de masurare a performantelor retelelor.

Bineinteles, Orange monitorizeaza si indicatori interni si respectarea standardelor de calitate, stabilite de grupul Orange. Indeplinirea acestora este validata prin auditarile facute de terti, ce rezulta in certificari de performanta. Anuntarea auditurilor/certificarilor si efectuarea lor pro-bono nu este o practica uzuala in industria telecom.

Spre exemplu, cea mai recenta certificare a Orange pe partea de retea este obtinuta la finalul anului trecut din partea auditorului independent Lightbridge Communications Corporation (LCC International). In luna decembrie 2014, Orange Romania a fost identificat ca operatorul numarul 1 in ceea ce priveste performanta serviciilor de date pe smartphone-uri compatibile cu retelele 4G+/4G/3G/2G, in zonele metropolitane ale Romaniei, potrivit certificarii emise de LCC International.

LCC este cea mai mare companie independenta ce ofera servicii de consultanta si de retea pentru industria de telecomunicatii din lume, prezenta in peste 50 de tari. LCC a fost ales datorita experientei dobandite pe parcursul celor 30 de ani de expertiza in servicii wireless. LCC a implementat proiecte de design, instalare, interconectare, analize ale retelelor, precum si studii de masuratori pe teren pentru retele care deservesc peste 500 milioane de clienti”

 

Te-ar mai putea interesa și
Noi probleme pentru Boris Johnson. Doi miniștri au plecat din Guvern
Noi probleme pentru Boris Johnson. Doi miniștri au plecat din Guvern
Ministrul britanic al Sănătăţii, Sajid Javid, şi-a anunţat marţi demisia, explicând că şi-a pierdut încrederea în premierul Boris Johnson după o serie de scandaluri care au afectat......
ANPC a verificat patru hoteluri importante din București. A plouat cu amenzi, iar 53 de camere au fost închise până la remedierea problemelor
ANPC a verificat patru hoteluri importante din București. A plouat cu amenzi, iar 53 de camere au fost închise până la ...
Comisarii de la Protecţia Consumatorilor au amendat cu 95.000 de lei hotelurile bucureştene Ambasador, Novotel şi Continental ...
România este al doilea exportator de grâu din UE după Franța, în sezonul 2021/2022
România este al doilea exportator de grâu din UE după Franța, în sezonul 2021/2022
Exporturile de grâu moale ale Uniunii Europene în sezonul 2021/22, care s-a închinat la data de 30 iunie, au urcat cu ...
Anchetă RomâniaTV! Clotilde Armand a dat contracte de aproape 7 milioane de euro într-un an şi jumătate firmei Maxi Design Construct, anchetată în „Afacerea Panseluţa” încheiată pe vremea lui Chiliman
Anchetă RomâniaTV! Clotilde Armand a dat contracte de aproape 7 milioane de euro într-un an şi jumătate firmei Maxi ...
În ultimul an şi jumătate de când a devenit primar la Sectorul 1, Clotilde Armand şi-a făcut un obicei din a se "război" ...