Vodafone România: avem cele mai rapide servicii la internet. Site-ul Ookla îi contrazice. Ce spune Orange despre asta

Vodafone România, cel de-al doilea mare operator de comunicații mobile de pe piața locală, a anunțat astăzi că în urma  testelor efectuate de compania de testare P3, deține cele mai bune servicii de voce și internet de mare viteză de pe piața locală. 
Economica.net - mie, 11 feb. 2015, 13:34
Vodafone România: avem cele mai rapide servicii la internet. Site-ul Ookla îi contrazice. Ce spune Orange despre asta

“Vodafone Romînia a fost certificată pentru cel mai bun punctaj al serviciilor de date și telefonie mobilă, după măsurători efectuate în toate rețelele mobile din România. În comparație cu alte rețele din România, măsurătorile arată că rețeaua Vodafone România a obținut certificatul “Best in Test” atât pentru serviciile de date, cât şi pentru cele de telefonie, în testul Mobile Benchmark România, desfășurat de auditorul independent P3 communications”, au comunicat reprezentanții Vodafone România. 

Aceștia au mai spus că, potrivit Ookla, cel mai folosit folosit instrument de măsurare a vitezei de internet la nivel mondial, în luna decembrie Vodafone România a avut cea mai mare viteză de download și upload de pe piața locală.

Într-adevăr, luna decembrie a fost singura lună când Vodafone a deținut supremația pe piața internetului mobil, cu o viteză medie pe București, potrivit site-ului Net Index, administrat de Ookla, de 25.5 Mbps. Orange a consemnat 24.44 Mbps.

În 2014, din cele 12 luni ale anului Orange România a deținut supremația în fața Vodafone timp de 11 luni consecutiv, urmând ca în ianuarie 2015 să își reia prima poziție în topul vitezelor la internetul mobil cu o medie de 27.63 Mbps în comparație cu 24.63 de Mbps în cazul Vodafone, viteză medie pentru București, conform Net Index.

Vodafone România a implementat rețeaua 4G în toate cele 41 de reședințe de județ plus Bucureștiul, iar extinderea la nivel național va continua și în acest an.

Atașat, în galeria foto, regăsiți vitezele medii pe fiecare lună și pentru fiecare operator. Datele sunt valabile pentru București. 

Ce spune Orange despre masurătoarea realizată de P3 în România și prezentată de Vodafone

“Orange investeste continuu pentru a avea o retea performanta, care sa le ofere clientilor cea mai buna experienta la utilizare. In strategia Orange, feedbackul clientilor este cel mai important etalon de masurare a performantei retelei. Pornind de la acest feedback si oferind servicii de calitate, Orange a devenit alegerea numarul 1 a romanilor si si-a mentinut pozitia de lider pe piata de telefonie mobila.

In afara feedbackului direct de la clienti, Orange analizeaza si masuratori independente si, de asemenea, sustine initiativa ANCOM de a oferi un instrument local de masurare a performantelor retelelor.

Bineinteles, Orange monitorizeaza si indicatori interni si respectarea standardelor de calitate, stabilite de grupul Orange. Indeplinirea acestora este validata prin auditarile facute de terti, ce rezulta in certificari de performanta. Anuntarea auditurilor/certificarilor si efectuarea lor pro-bono nu este o practica uzuala in industria telecom.

Spre exemplu, cea mai recenta certificare a Orange pe partea de retea este obtinuta la finalul anului trecut din partea auditorului independent Lightbridge Communications Corporation (LCC International). In luna decembrie 2014, Orange Romania a fost identificat ca operatorul numarul 1 in ceea ce priveste performanta serviciilor de date pe smartphone-uri compatibile cu retelele 4G+/4G/3G/2G, in zonele metropolitane ale Romaniei, potrivit certificarii emise de LCC International.

LCC este cea mai mare companie independenta ce ofera servicii de consultanta si de retea pentru industria de telecomunicatii din lume, prezenta in peste 50 de tari. LCC a fost ales datorita experientei dobandite pe parcursul celor 30 de ani de expertiza in servicii wireless. LCC a implementat proiecte de design, instalare, interconectare, analize ale retelelor, precum si studii de masuratori pe teren pentru retele care deservesc peste 500 milioane de clienti”

 

Te-ar mai putea interesa și
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29 până în 2028, a afirmat vineri ministrul interimar al Apărării, Atanas Zaprianov, relatează agenția bulgară de presă BTA, citată de Agerpres....
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de rachete Patriot
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de ...
Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, ...
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar ...
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările ...