Vodafone România lansează o suită de soluții B2B pentru IMM-uri, de la POS pe smartphone, la sistem IoT pentru agricultură

Vodafone Business lansează V-Hub, o platformă online dedicată companiilor mici și mijlocii, cu acces gratuit la resurse și informații relevante în ceea ce privește digitalizarea, precum şi o suită de soluţii pentru digitalizarea companiilor. Soluțiile propuse de Vodafone pentru IMM-uri includ sisteme IoT pentru agricultură, POS pe smartphone, instrumente pentru lansarea unui magazin online, management pentru flote auto, soluţii de securitate cibernetică.
Lidia Neagu - Dum, 13 iun. 2021, 22:20
Vodafone România lansează o suită de soluții B2B pentru IMM-uri, de la POS pe smartphone, la sistem IoT pentru agricultură

„Digitalizarea are faţete multiple în funcţie de mărimea companiei. Ce este esenţial pentru IMM-uri este să aibă soluţii standardizate cu viteza mare de implementare şi costuri reduse. Când vorbim de digitalizare pentru IMM există un ecosistem care are la bază servicii de telecomunicaţii. Pe platforma de telecomunicaţii se construieşte un întreg ecosistem de IoT, adică senzori conectaţi care au o interfaţă de telecomunicaţii şi care colectează date despre diverse lucruri pe care le varsă într-o platformă unde sunt analizate”, a declarat Mihnea Rădulescu, Director Vodafone Business Unit, Vodafone România, în cadrul unui eveniment.

Soluţia de POS transformă orice telefon mobil într-un terminal de plată fără a te deplasa la băncă, cu ajutorul unei aplicaţii.

„Am încercat să găsim o soluţie simplă, flexibilă şi predictibilă, am înlocuit POS-ul standard cu un telefon mobil (…) Integrarea se face cu Visa sau Mastercard şi orice plată e comisionată fix indiferent de bancă şi tipul de card”, spune Marius Motofei, enterprise solutions director în cadrul Vodafone Business.

O altă soluţie prezentată de Vodafone a fost o staţie meteo cu sistem IoT, dotată cu senzori pentru agricultură inteligentă. Senzorii pot măsura parametri precum calitatea solului, nivelul de umiditate, prezenţa dăunătorilor, viteza vântului, etc.

Toate soluţiile prezentate în cadrul conferinţei pot fi achiziţionate de IMM-urile din România indiferent dacă sunt sau nu clienţi Vodafone. Cât priveşte preţurile, reprezentanţii Vodafone Business spun că soluţiile pot fi accesate în baza unui abonament lunar, în loc de a pune antreprenorii în faţa unei investiţii semnificative.

De exemplu, preţurile pentru soluţia de soft POS pleacă de la 9 euro pe lună, iar pentru cea de magazin online de la 20-25 de euro pe lună, iar costul pentru o staţie meteo pleacă de la 200 de euro pe lună.

Platforma este structurată în patru secțiuni principale: Expertiză digitală, Marketing digital, Securitate digitală și Muncă de la distanță. Aici utilizatorii vor regăsi materiale și informații practice pentru dezvoltarea afacerii în mediul digital, precum amenințările informatice și cum își pot proteja afacerea împotriva acestora, cum își construiesc o prezență online, cum își creează un website, cum se pot promova utilizând social media sau cum mențin productivitatea într-un sistem de muncă hibrid.

De asemenea, Vodafone România lansează V-Hub, o platformă online dedicată companiilor mici și mijlocii, cu acces gratuit la resurse și informații relevante în ceea ce privește digitalizarea. V-Hub oferă, totodată, acces gratuit la o serie de tutoriale practice și cursuri care să ajute companiile mici și medii să se adapteze unei lumi în continuă schimbare.

Prin intermediul V-Hub, companiile pot intra în legătură cu un consultant Vodafone Business pentru sfaturi și mai multe informații legate de principalele teme ale platformei, care vor fi oferite gratuit.

“Deseori ne referim la companiile mici și mijlocii ca fiind coloana vertebrală a economiei. La nivelul României, acestea generează două treimi din locurile de muncă, fiind, astfel, o componentă vitală a economiei și o parte integrantă a inovării și dezvoltării. Contextul pandemic ne-a arătat și mai clar importanța și necesitatea de a avea un mediu de business rezilient, pregătit să facă față și să răspundă oricăror provocări. Din păcate, companiile mici și mijlocii au fost puternic lovite și cele mai expuse, în special pe fondul unui grad de digitalizare scăzut în acest segment. Știm că acele companii care investesc în servicii digitale au gestionat mai bine provocările utilizând tehnologia pentru a-și adapta rapid modul de lucru. De aceea, nevoia de transformare digitală este critică pentru afacerile mici și medii din România”, a spus Mihnea Rădulescu, Director Vodafone Business Unit, Vodafone România.

Te-ar mai putea interesa și
Cultivatorii americani de grâu se confruntă cu o situaţie economică dificilă din cauza supra-aprovizionării cu cereale
Cultivatorii americani de grâu se confruntă cu o situaţie economică dificilă din cauza supra-aprovizionării cu cereale
Profitul se îndepărtează de cultivatorii americani de grâu şi mulţi dintre ei nu se aşteaptă la o situaţie de echilibru (break even) în 2024, în condiţiile în care oferta consistentă la......
Iohannis: Sunt unele zone unde nu s-a înţeles ce înseamnă intrarea României în Air Schengen
Iohannis: Sunt unele zone unde nu s-a înţeles ce înseamnă intrarea României în Air Schengen
 Există zone în care "nu s-a înţeles foarte exact ce înseamnă intrarea României în Air Schengen", a afirmat, miercuri, ...
Marca Dacia continuă să crească. Peste 151.000 de mașini înmatriculate în Europa în primul trimestru din 2024
Marca Dacia continuă să crească. Peste 151.000 de mașini înmatriculate în Europa în primul trimestru din 2024
Înmatriculările de mașini noi din Europa s-au majorat, după primele trei luni din 2024, cu 4,9%. Înmatriculările Dacia ...
Apropierea Georgiei de UE este din nou amenințată – „Legea rusă” trece de primul vot în Parlament. Zeci de mii de oameni au ieșit la protest
Apropierea Georgiei de UE este din nou amenințată – „Legea rusă” trece de primul vot în Parlament. ...
Aproximativ 20.000 de persoane au manifestat miercuri în Georgia împotriva votului în prima lectură a unui proiect de ...