Vodafone România pariază pe tehnologia Internet of Things ca motor de creştere în următorii ani

Murielle Lorilloux, CEO-ul Vodafone România, crede că perioada în care companiile de telecom obţin creşteri ale afacerilor din traficul de date să va încheia în următorii doi ani, astfel că pariul său pentru următorul motor de creştere al industriei este tehnologia Internet of Things (IoT).
Lidia Neagu - joi, 15 nov. 2018, 19:36
Vodafone România pariază pe tehnologia Internet of Things ca motor de creştere în următorii ani

„IoT este o tehnologie pe care pariem, este o tehnologie foarte sigură, ajunge în zone care nu au acoperire GSM. De asemenea, are şi capacitatea de a transmite o cantitate mare de date. Împreună cu clienţii noştri am făcut câteva teste cu această tehnologie şi au fost un succes. Aşa că aceasta este zona în care ne vom extinde în următorii ani”, a declarat Murielle Lorilloux.

În toamna acestui an, Vodafone România a lansat primul IoT cu acoperire la nivel național în Europa de Sud-Est pregătit să ofere clienților săi din zona de business posibilitatea de a dezvolta și implementa o gamă largă de soluții și aplicații pentru îmbunătățirea proceselor lor de afaceri.

„Avem multe iniţiative din zona IoT deoarece credem că acesta va fi motorul de creştere, nu numai pentru Vodafone, dar şi pentru întreaga industrie. Am avut prima fază, care s-a axat pe serviciile mobile de voce în anii ’90 şi am obţinut o creştere frumoasă la acea dată. Apoi, am trecut la creşterea obţinută din traficul de date. Opinia mea astăzi este că suntem la finele acestui ciclu al datelor şi probabil o să mai avem un an sau doi creştere a penetrării 4G şi a consumului de date. Dar după aceea, această perioadă se va încheia şi vom ajunge la cel de-al treilea ciclu, care va fi IoT, şi nu va fi despre conectarea oamenilor între ei, ci despre conectarea tuturor lucrurilor. Şi acesta va fi probabil următorul ciclu de creştere pentru industrie. Începem să vedem multe inovaţii în zona de IoT şi vom continua să inovăm împreună cu partenerii noştri”, a explicat CEO-ul companiei.

Potrivit acesteia, piața de telecomunicații din România este una extrem de competitivă, ceea ce ar reprezenta un beneficiu pentru clienți.

„Concurența ridicată presează operatorii din acest domeniu să se reinventeze, să devină mai eficienți, să lanseze noi servicii, cum ar fi cele din zona Internet of Things”, a spus aceasta, care a dat ca exemplu proiectul IoT cu retailerul Mega Image.

Totodată, Lorilloux este de părere că IoT se va dezvolta puternic în industria de transporturi şi logistică, atât în afaceri, cât și în aplicații pentru consumatori. 

În ceea ce priveşte resursa umană, şefa companiei spune că Vodafone România a realizat de la venirea sa în companie, în septembrie 2017, un amplu proces de insourcing. Astfel, peste 700 de angajaţi din call centere au fost aduşi în cadrul companiei „pentru a îmbunătăţi modul lor de lucru şi pentru a oferi cele mai bune experienţe clienţilor”.

De asemenea, compania se află în mijlocul unui proces care va duce la angajarea a aproximativ 1.000 de angajați noi în echipele sale.

Vodafone România a înregistrat, în total, 9.730.487 de clienţi la 30 septembrie 2018, indicator constant raportat la aceeaşi perioadă a anului trecut. Din numărul total de clienţi, peste 8,99 milioane sunt utilizatori ai serviciilor mobile.

Te-ar mai putea interesa și
Petrom reiterează că nu va plăti taxa de solidaritate, pentru că nu i se aplică. Grupul OMV plătește taxa doar în Austria
Petrom reiterează că nu va plăti taxa de solidaritate, pentru că nu i se aplică. Grupul OMV plătește taxa doar în ...
OMV Petrom arată în raportul preliminar pentru 2022 că nu se califică la plata taxei de solidaritate impusă de Guvernul României, așa cum informase inițial investitorii, luna trecută....
Phenianul avertizează cu „cea mai dură reacţie” la acţiunile militare ale SUA în regiune
Phenianul avertizează cu „cea mai dură reacţie” la acţiunile militare ale SUA în regiune
Ministerul de Externe nord-coreean a avertizat joi că Phenianul va răspunde la orice acţiune militară a SUA în regiune ...
Şeful diplomaţiei europene, Josep Borrell, crede că aliaţii ar putea trimite Ucrainei avioane de luptă
Şeful diplomaţiei europene, Josep Borrell, crede că aliaţii ar putea trimite Ucrainei avioane de luptă
Ţări cum ar fi Statele Unite sau Germania ar putea trimite până la urmă Ucrainei avioane de luptă, este de părere ...
Preşedintele Rezervei Federale a SUA sugerează că vor urma noi majorări ale dobânzii în 2023
Preşedintele Rezervei Federale a SUA sugerează că vor urma noi majorări ale dobânzii în 2023
Rezerva Federală a SUA (Fed) a anunţat miercuri că a trecut de momentul critic în lupta contra inflaţiei, dar "victoria" ...