1EUR = 4.8721 RON | Bucureşti 4 º

Companii

Vodafone România va cumpăra 100% energie verde pentru derularea operaţiunilor, începând din acest an

Operatorul Vodafone România a anunţat luni o etapă majoră în cadrul obiectivului asumat, de a reduce amprenta de carbon şi impactul asupra mediului, astfel că, începând din 2020, compania achiziţionează în proporţie de 100% energie verde, din surse regenerabile, pentru derularea operaţiunilor sale, ca urmare a renegocierii contractelor cu furnizorii de energie, scrie News.ro.

10 feb, 2020 | News.ro

”Pentru energia verde achiziţionată în 2020, certificatele de provenienţă vor fi eliberate de către furnizori la începutul anului următor sau semestrial, după caz”, arată compania într-un comunicat.

Utilizarea de energie verde în toată amprenta de consum este una din măsurile prin care Vodafone România îşi propune să crească eficienţa energetică, să reducă emisiile de carbon şi, implicit, impactul asupra mediului, spun reprezentanţii companiei.

“Trecerea la energie din surse regenerabile în locul celei convenţionale în cadrul activităţilor noastre reprezintă un pas important în strategia Vodafone de dezvoltare durabilă, ce are la bază respectul faţă de mediu. Energia necesară pentru alimentarea infrastructurii reţelelor reprezintă cea mai mare parte din consumul de energie la nivelul operaţiunilor noastre. În beneficiul şi interesul clienţilor nostri, continuăm să extindem capacitatea şi performanţa reţelelor noastre, pentru a gestiona traficul de date în continuă creştere şi pentru a îmbunătăţi viteza şi calitatea serviciilor oferite. Dar acest lucru se traduce, în mod inevitabil, prin cerinţe energetice tot mai mari. De aceea, operarea unei infrastructuri eficiente energetic este pentru noi o prioritate şi un obiectiv major. Pe lângă utilizarea energiei verzi în derularea operaţiunilor noastre, ne concentrăm pe implementarea celor mai eficiente soluţii care reduc consumul de energie, de la centrele noastre tehnice, până la serviciile oferite clienţilor noştri”, a spus Cătălin Buliga, director tehnologie la Vodafone şi UPC România. Citeşte mai departe pe News.ro.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO