Vodafone scumpește abonamentele clienților business pentru internet, telefonie mobilă și fixă din cauza inflației

Vodafone România, al doilea jucător local de telecomunicații mobile, va scumpi în următoarea perioadă preţul abonamentelor la telefonia mobilă, fixă și de internet pentru persoane juridice cu 8% pentru serviciile activate sau pentru care contractele au fost reînnoite după data de 15 iunie 2023. Măsura a fost luată pentru a susţine nivelul inflației și se încadrează în clauza introdusă anul trecut, prin care compania își rezerva dreptul să coreleze tarifele cu nivelul inflației. Operatorul a început deja să notifice clienţii afectaţi de majorarea preţurilor.
Lidia Neagu - joi, 15 feb. 2024, 22:10
Vodafone scumpește abonamentele clienților business pentru internet, telefonie mobilă și fixă din cauza inflației

Mai mulți clienți Vodafone au semnalat, în ultimele zile, că Vodafone i-a informat că prețul lunar al abonamentului va crește.

Iată notificarea pe care unii dintre abonații Vodafone au primit-o în luna ianuarie:

”Ultimul an a fost un an greu resimțit în multe industrii. Analizele Eurostat, Oficiul de Statistică al Comunităților Europene, asupra indicelui prețurilor de consum pentru anul 2023 comparativ cu anul 2022, indică o rată medie de modificare a prețurilor de consum pentru România de 9,7%, așa cum rezultă din rapoartele publicate de către Eurostat, dar și de către Institutul Național de Statistică în Comunicatul din data de 12 ianuarie 2024, în ușoară scădere față de anul anterior. Întrucât știm că sectorul economic privat a resimțit o presiune considerabilă în ultimul an și pentru că dorim să fim în continuare alături de dumneavoastra, vă informăm că urmează să indexăm prețul serviciilor mobile de voce și date și al serviciilor de telefonie fix și internet activate sau pentru care a fost reînnoit contractul după data de 15 iunie 2023 cu un procent mai mic față de cel publicat de către Eurostat, respectiv 8%.

Reamintim că implementarea indexării valori tarifelor servicilor noastre cu indicele armonizat al prețurilor de consum comunicată prin prezenta înștiințare este efectuat în conformitate cu prevederile articolului 7.2 din Clauze Contractuale Principale privind furnizarea serviciilor care stipulează:

Având în vedere anumite fluctuații ale prețurilor bunurilor și serviciilor pe piață de natură a afecta echilibrul contractual, în vederea restabiliri acestuia, părțile convin ca tarifele pentru serviciile Vodafone sã poata fi indexate, cu o frecvență anuală, prin simpla notificare transmisă de către Vodafone odată cu factura, anterior aplicării indexării. Indexarea se va face in funcție de indicele armonizat al prețurilor de consum (IAPC), respectiv rata inflatiei, stabilite pentru România de către Eurostat, Oficiul de Statistică al Comunităților Europene, fără a putea depăși, însă, un procent de 15% pe an. Partile convin ca indexarea anuala a tarifelor în raport cu rata inflației nu reprezintă o modificare unilateral a pretului contractului, posibilitatea de indexare și mecanismul acesteia fiind agreate de parti încă de la încheierea contractului. Clientul declara in mod expres că a citit, înțeles și acceptat prezenta clauza”.

Indexarea prețului pentru serviciile oferite se va aplica începând cu următoarea factura recepționată.
Pentru detalii legate de noua valoare a abonamentului dumneavoastră și modificările survenite, puteți contacta echipa dedicată contului”.

Economica.net a solicitat un punct de vedere din partea reprezentanților Vodafone România, pe care îl va publica de îndată ce îl va primi.

Potrivit datelor publicate de grupul britanic Vodafone, filiala din România a înregistrat în perioada aprilie – iunie 2023 (primul trimestru al anului fiscal 2023/2024) venituri din servicii de 189 de milioane de euro, mai mari cu 2% faţă de anul anterior.

Vodafone România a înregistrat în anul fiscal încheiat la 31 martie 2022 venituri din servicii de 764 de milioane de euro. Comparativ cu anul financiar trecut, veniturile din servicii în baza organică au înregistrat o scădere de 0,1%.

Te-ar mai putea interesa și
Tehnologia de carbon care, printre altele, ar putea asigura viitorul motorului termic, se testează în România
Tehnologia de carbon care, printre altele, ar putea asigura viitorul motorului termic, se testează în România
La rafinăria Petrobrazi se testează o tehnologie de captare și utilizare a carbonului, un proiect de cercetare cofinanțat de Comisia Europeană care, dacă își va dovedi viabilitatea în......
Peste nouă din zece breşe de securitate, detectate în 2023, au fost motivate financiar (analiză)
Peste nouă din zece breşe de securitate, detectate în 2023, au fost motivate financiar (analiză)
Majoritatea breşelor de securitate (94%), descoperite în 2023, la nivel global, au fost motivate financiar, iar peste 70% ...
CNPP: 11.471 de beneficiari de pensii de serviciu, în aprilie 2024
CNPP: 11.471 de beneficiari de pensii de serviciu, în aprilie 2024
Numărul beneficiarilor de pensii de serviciu a fost, în aprilie 2024, de 11.471 persoane, în creştere cu 184 de persoane ...
Loteria Română: Report de peste 1,85 milioane de euro la Noroc
Loteria Română: Report de peste 1,85 milioane de euro la Noroc
Un report cumulat care depăşeşte 9,25 milioane de lei (peste 1,85 milioane de euro) este în joc la tragerea Noroc de ...