Voestalpine şi portul Viena, interesaţi de Portul Constanţa

Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime (CNAPM) Constanţa a fost, joi, gazda a două delegaţii din Austria, formate din reprezentanţi ai Portului Viena şi concernului Voestalpine, austriecii fiind interesaţi de colaborarea cu operatorii din Portul Constanţa.
Economica.net - joi, 11 iun. 2015, 13:44
Voestalpine şi portul Viena, interesaţi de Portul Constanţa

‘Conducerea Portului Viena, Karin Zipperer – director general şi Friedrich Lehr – CEO, au vizitat pentru prima dată Portul Constanţa, fiind interesată de posibilitatea de a derula trafic de mărfuri containerizate pe relaţia Austria către Orientul Apropiat, Orientul Îndepărtat şi regiunea Mării Negre, prin Constanţa. Portul Viena a dezvoltat un terminal de containere în continuă expansiune, anul trecut derulând 480.000 TEU, cu tendinţa de creştere a traficului. Reprezentanţii Portului Viena mai sunt interesaţi de terminalul auto şi de cele de mărfuri generale din Portul Constanţa’, a menţionat, printr-un comunicat remis presei, directorul general al CNAPM Constanţa, Valeriu Nicolae Ionescu.

Potrivit acestuia, delegaţia concernului Voestalpine a efectuat o vizită de lucru în port, fiind interesată de posibilitatea transportului de minereu şi cărbune către combinatul din Linz – Austria, prin Constanţa, necesarul anual al acestuia fiind de 10 milioane de tone, scrie Agerpres.

După întâlnirea cu conducerea CNAPM, managerii austrieci au făcut un tur tehnic în Portul Constanţa la bordul navei Anghel Saligny.

În cadrul vizitei la Constanţa, delegaţiile austriece au în program şi întâlniri cu operatorii portuari care activează în domeniile de interes: Socep, APM Terminals, Constanţa South Container Terminal, Comvex, Vadeco.

În 2014, traficul de mărfuri între Portul Constanţa şi porturile austriece a fost de 2,4 milioane de tone.

Totodată, joi, a avut loc o întâlnire tehnică pentru elaborarea unui studiu de pre-fezabilitate şi design tehnic preliminar pentru realizarea unui terminal GNL (gaz natural lichefiat), în Portul Constanţa, proiect în care CNAPM este partener asociat.

‘Terminalul GNL este parte a unui proiect mai amplu ‘LNG Masterplan’, proiect prioritar derulat în cadrul ‘Trans-European Network for Transport Programme’. Iniţiativa ‘LNG Masterplan’ include 33 de beneficiari şi peste 50 de companii şi organizaţii asociate şi furnizează o platformă care facilitează dezvoltarea cadrului de reglementare necesar GNL-ului ca şi combustibil şi marfă, precum şi pentru furnizarea de concepte tehnice pentru infrastructura necesară’, conform conducerii CNAPM Constanţa.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română consultă piața pentru achiziția de servicii medicale pentru angajații săi
Poșta Română consultă piața pentru achiziția de servicii medicale pentru angajații săi
Compania Naţională "Poşta Română" (CNPR) a depus în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP) procedura de consultare publică pentru achiziţia unei game largi de servicii medicale......
Pentru 60% dintre cititorii români, bugetul alocat lunar pentru achiziția de cărți se situează între 50-150 lei lunar – studiu
Pentru 60% dintre cititorii români, bugetul alocat lunar pentru achiziția de cărți se situează între 50-150 lei lunar ...
Bugetul alocat lunar pentru achiziția de cărți se situează între 50-150 lei lunar, pentru 60% dintre cititori, arată ...
Ciolacu: PSD va valida săptămâna viitoare candidatura Gabrielei Firea la Primăria Capitalei
Ciolacu: PSD va valida săptămâna viitoare candidatura Gabrielei Firea la Primăria Capitalei
Partidul Social Democrat va valida săptămâna viitoare în forurile statutare candidatura Gabrielei Firea la Primăria ...
Mineritul de Bitcoin a înregistrat venituri record în ziua înjumătățirii recompenselor
Mineritul de Bitcoin a înregistrat venituri record în ziua înjumătățirii recompenselor
Cea mai recentă înjumătățire (halving-ul) a recompenselor pentru “minarea” de bitcoin a avut loc săptămâna trecută ...