1EUR = 4.8074 RON | Bucureşti 12 º

News

Volintiru, Romgaz: Ne focusăm pe identificarea zăcămintelor onshore şi pe diversificarea energetică

SNGN Romgaz se va concentra în perioada următoare pe două obiective majore, identificarea zăcămintelor onshore, care să înlocuiască actualele exploatări şi pe diversificarea energetică, a anunţat marţi, la Iernut, directorul general al Romgaz, Adrian Volintiru.

05 sep, 2018 | Agerpres

"În Strategia de dezvoltare a Romgaz sunt mai multe. Şi o să vă enumăr aici câteva. Este vorba de continuarea de investiţii onshore, pentru că primul nostru focus trebuie să fie pe înlocuirea rezervelor actuale pe care le consumăm, cu identificarea de noi rezerve. A doua - de investiţie, on business, este ceea ce vedem noi aici (la Termocentrala Iernut, n.r.). Alte posibilităţi şi alte oportunităţi de a înregistra în zona de investiţii a Romgazului se pot referi la mai multe obiective. (...) Dar, vă repet, focusul nostru total este pe aceste două obiective: identificarea zăcămintelor onshore, care să înlocuiască actualele exploatări şi diversificarea energetică", a declarat Adrian Volintiru.

Directorul general al Romgaz a menţionat că, pe lângă zona de business, va fi luată în considerare şi achiziţia de unităţi producătoare de energie verde, cum ar fi partea de eoliene şi cea de fotovoltaice.

"Vă dau nişte exemple: analiza intrării în zona de perimetre offshore, în Marea Neagră, altele decât cea cu Lukoil, studiem orice fel de variantă. A doua intenţie: de a studia, de asemenea, aprofundat, şi de a vedea dacă este oportun şi necesar să diversificăm zona de business, că acum ne-am învăţat, de exemplu, prin achiziţionarea unei unităţi producătoare de îngrăşăminte. Un alt exemplu: achiziţia de unităţi producătoare de energie verde şi aici ne referim şi la partea de eoliene şi la partea de fotovoltaice. În momentul acesta analizăm orice fel de oportunitate", a precizat Volintiru.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO