1EUR = 4.8336 RON | Bucureşti 35 º

Finanţe şi bănci

Volksbank confirmă că lucrează la o ofertă de conversie a creditelor în franci elveţieni

Volksbank România susţine că lucrează la o ofertă prin care urmăreşte conversia stocului de credite în franci elveţieni, şi că în acest moment sunt clarificate ultimele detalii.

14 noi, 2014 | ECONOMICA.net

"Cu privire la informaţiile conform cărora Volksbank România urmează să lanseze o ofertă pentru clienții cu credite în franci elvețieni (CHF), dorim să facem următoarele precizări:
Volksbank încearcă întotdeauna să acţioneze în intereseul clienților săi pentru a găsi soluții la nevoile acestora;
În ceea ce priveşte creditele în franci elvețieni (CHF), într-adevăr, banca studiază mai multe scenarii şi lucrează la diferite soluții pentru a-şi ajuta clienţii la plata datoriilor;
Pentru a veni în întâmpinarea clienţilor cu o soluţie cât mai adecvată, banca lucreză încă la clarificarea ultimelor detalii ale ofertei", se arată într-un comunicat al Volksbank remis ECONOMICA.NET.

Anterior, în piaţă a circulat informaţia potrivit căreia Volksbank ar pregăti conversia creditelor din franci în lei sau euro, la un curs de 2,5 lei/franc, faţă de 3,68 lei/franc în prezent, la o dobândă efectivă de 5,8%.

Operaţiunea de refinanţare/conversie a stocului de credite în franci elveţieni ar aduce o diminuare a soldului creditelor de 20-35% şi eliminarea riscului valutar, dacă debitorii acceptă această operaţiune. Rata lunară ar scădea cu aproximativ 50% în urma operaţiunii de refinanţare.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO