Volksbank România:Pierderile grupului sunt impactate şi măsurile de restructurare de la subsidiara din România

Pierderile în valoare de 186 milioane de euro ale Grupului Volksbanken nu sunt datorate operaţiunilor Volksbank România ci sunt impactate şi de efectul măsurilor de restructurare stabilite pentru subsidiara din România, a precizat joi Volksbank România.
Economica.net - joi, 28 aug. 2014, 14:55
Volksbank România:Pierderile grupului sunt impactate şi măsurile de restructurare de la subsidiara din România

‘Pierderile de 186 milioane euro ale Grupului Volksbanken nu sunt datorate operaţiunilor Volksbank România. Pierderile de la banca-mamă sunt impactate şi de efectul măsurilor de restructurare stabilite pentru subsidiara din România. Aceste măsuri vor fi precedate de majorarea capitalului băncii, planificată a avea loc în a doua jumătate a anului 2014. Propriu-zis pentru creşterea de capital a Volksbank România, banca-mamă a încorporat efectul acesteia în rezultatele din primul semestru’, menţionează sursa citată.

Grupul bancar austriac Volksbanken AG (ÖVAG) a anunţat joi că în primele şase luni ale acestui an a înregistrat pierderi de 185,8 milioane de euro, faţă de 55,7 milioane euro în perioada similară a anului trecut.

Anul trecut, ÖVAG a ajutat filiala sa din România cu o infuzie de capital de 60 de milioane de euro. Joi, ÖVAG a anunţat că pentru a putea finaliza vânzarea VB RO, în a doua jumătate a acestui an, sunt avute în vedere diferite măsuri, inclusiv restructurarea portofoliului de credite, ceea ce necesită o creştere substanţială a capitalului. Proporţia ÖVAG în această capitalizare este de 128 de milioane de euro şi a fost deja recunoscută în bilanţ la data de 30 iunie 2014.

În vederea vânzării diviziei din România, Volksbanken AG a angajat în luna aprilie o bancă de investiţii, iar în luna iulie a finalizat vânzarea unui pachet de credite ipotecare neperformante în valoare de 495 de milioane de euro, portofoliul de credite neperformante fiind astfel redus sub 8%. De asemenea, a fost vândută divizia VB Leasing Romania IFN S.A.

În ceea ce priveşte prognozele pentru întregul an 2014, grupul ÖVAG se aşteaptă să încheie anul cu pierderi semnificative, având în vedere mediul economic dificil.

În 2012, Volksbanken şi-a redus bilanţul cu aproximativ o treime prin vânzarea diviziei din Europa de Est, Volksbanken International. Ca urmare a preluării Volksbanken International AG de către Sberbank, controlul asupra Volksbank România a fost transferat către vehiculul VBI Beteiligungs GmbH.

În prezent, reţeaua de sucursale Volksbank din România este alcătuită din 130 de unităţi, dintre care 23 sunt în Bucureşti.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
FAN Courier se extinde pe segmentul personal shopping. A lansat o platformă cu livrări în 60 de minute
FAN Courier se extinde pe segmentul personal shopping. A lansat o platformă cu livrări în 60 de minute
FAN Courier a lansat o aplicație și platformă de personal shopping, cu livrare între 45 și 60 de minute, al cărei prim ...
Invazie în Ucraina – Rusia pregăteşte un atac cu până la 175.000 de militari, anul viitor – document militar american citat de The Washington Post
Invazie în Ucraina – Rusia pregăteşte un atac cu până la 175.000 de militari, anul viitor – document militar ...
Rusia pregătete o ofensivă împotriva Ucrainei cu până la 175.000 de militari, anul viitor, concentraţi în patru locuri, ...
Miniştrii de Finanţe din zona euro sunt optimişti cu privire la creşterea economică în pofida Omicron
Miniştrii de Finanţe din zona euro sunt optimişti cu privire la creşterea economică în pofida Omicron
Miniştrii de Finanţe din zona euro se întâlnesc luni seară pentru a discuta cele mai recente evoluţii economice şi, ...