1EUR = 4.8397 RON | Bucureşti 27 º

News

Volkswagen a supraestimat economia de carburant pentru 98.000 de vehicule din SUA şi va rambursa clienţilor 96,5 milioane de dolari

Grupul german Volkswage trebuie să returneze agenţiilor de mediu din Statele Unite credite pentru emisiile cu efect de seră, să ratingurile referitoare la economia de carburant pentru 98.000 de vehicule şi să returneze clienţilor 96,5 milioane de dolari, după ce Agenţia de Protecţie a Mediului (EPA) din SUA a constatat că softul automobilelor a supraestimat performanţele acestora în condiţii reale de trafic, transmite Reuters, potrivit News.ro.

31 aug, 2019 | News.ro

Volkswagen a anunţat vineri că a acceptat un acord în justiţie în valoare de 96,5 milioane de dolari, care nu include o amendă, pentru despăgubirea clienţilor afectaţi.

Softul este instalat pe circa 1 milion de automobile Audi, Bentley, Porsche şi Volkswagen, modele ale anilor 2013-2017. Acest soft face ca transmisia să schimbe vitezele astfel încât să optimizeze economia de carburant şi emisiile cu efect de seră în timpul testelor de emisii cerute de EPA, dar nu şi în condiţii reale de trafic, potrivit News.ro.

Între vehiculele ale căror ratinguri au fost reduse se află versiuni ale Audi A8, Bentley Continental GT, Porsche Cayenne şi VW Touareg. Nu toate modelele celor cinci ani sunt incluse în acest acord.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO