Volkswagen ar putea răscumpăra 115.000 de autovehicule în SUA

Grupul german Volkswagen AG estimează că va trebui să răscumpere aproximativ 115.000 de autovehicule vândute pe piaţa din SUA, din cauza scandalului emisiilor în care este implicat cel mai mare constructor auto european începând din luna septembrie a anului trecut, potrivit unui articol publicat joi în cotidianul german Süddeutsche Zeitung, preluat de Reuters.
Economica.net - joi, 07 ian. 2016, 08:40
Volkswagen ar putea răscumpăra 115.000 de autovehicule în SUA

Fără a cita sursa informaţiilor sale, publicaţia menţionată susţine că Volkswagen se aşteaptă fie să ramburseze preţul de achiziţie pentru aproximativ 20% din vehiculele diesel implicate în scandal fie să ofere autovehicule noi la un discount semnificativ. În plus, Volkswagen se aşteaptă ca restul autovehiculelor afectate să aibă nevoie de modificări substanţiale, ceea ce va antrena costuri importante cu piesele şi timpul petrecut în service, adaugă Süddeutsche Zeitung.

Luni, Departamentul american al Justiţiei şi-a anunţat intenţia de a cere despăgubiri VW pentru instalarea ilegală a unui soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel. Daunele pe care ar urma să le plătească Volkswagen, alături de subsidiarele sale Audi şi Porsche, s-ar putea ridica la miliarde de dolari, a declarat un oficial de la Departamentul american al Justiţiei. Sunt vizate aproape 600.000 de vehicule.

Marţi însă directorul mărcii VW, Herbert Diess, s-a declarat încrezător că grupul auto german va ajunge la un acord cu organismele de reglementare din SUA pentru a face ca 500.000 de vehicule diesel să respecte normele de poluare.

Volkswagen face obiectul unor investigaţii în mai multe ţări, inclusiv în Germania, după ce, în luna septembrie, a recunoscut că a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial (dintre care 2,8 milioane în Germania) cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.

Te-ar mai putea interesa și
Intesa Sanpaolo vrea să plătească acţionarilor dividende de 3,3 miliarde de euro
Intesa Sanpaolo vrea să plătească acţionarilor dividende de 3,3 miliarde de euro
Cel mai mare grup bancar italian, Intesa Sanpaolo SpA, a îmbunătăţit estimarea anuală de profit, după rezultate trimestriale peste aşteptări, şi a anunţat că intenţionează să returneze......
Ce se întâmplă cu leul azi – curs valutar interbancar 05.08.2021
Ce se întâmplă cu leul azi – curs valutar interbancar 05.08.2021
Euro începe ziua aproape de nivelul anunţat ieri de Banca Naţională. Dolarul creşte uşor.
Firmele de asigurare vând „la suprapreț” asigurările obligatorii pentru toți românii cu credite. Daunele plătite sunt aproape neglijabile
Firmele de asigurare vând „la suprapreț” asigurările obligatorii pentru toți românii cu credite. Daunele ...
Că majoritatea covârșitoare a românilor nu își asigură locuința decât dacă este obligatoriu este un lucru cunoscut, ...
România, în Top 10 ţări cu cele mai multe răspândiri de malware
România, în Top 10 ţări cu cele mai multe răspândiri de malware
Volumul tentativelor de ransomware stabilește un record în prima jumătate a anului, şi a ajuns la 304,7 de milioane, ...