1EUR = 4.8079 RON | Bucureşti 20 º

Extern

Volkswagen fură coroana de lider global pe piaţa auto de la Toyota. An greu pentru producătorii de maşini

Volkswagen a urcat în topul global al producătorilor de automobile, depăşind Toyota în prima jumătate a anului. Grupul german a livrat în primele şase luni 5 milioane şi 40 de mii de autovehicule, cu 20 de mii mai multe decât rivalul japonez. Volkswagen şi-a propus, în strategia multianuală anunţată în 2007, să devină până în 2018 cel mai mare concern auto din lume.

28 iul, 2015 | ECONOMICA.net

Vânzările Toyota au scăzut în primul semestru cu 1,5%, la 5,02 milioane de autovehicule, a anunţat marţi grupul japonez. Volkswagen a raportat anterior vânzări de 5,04 milioane de maşini, în scădere cu 0,5% faţă de nivelul din perioada corespunzătoare a anului trecut, potrivit Bloomberg.

Afacerile Volkswagen au fost susţinute în acest an de creşterea cererii pentru automobile în Europa, unde piaţa auto traversează cel mai bun an din 2010 încoace. Vânzările din China, cea mai mare piaţă a grupului german, au încetinit în perioada analizată, pe fondul prăbuşirii bursei şi asaltului producătorilor chinezi low-cost, care marşează pe SUV-uri ieftine pentru a câştiga cotă de piaţă.

În timp ce se bat pentru primul loc la nivel global, Volkswagen şi Toyota încearcă şi să-şi îmbunătăţească marjele de profit într-o piaţă ostilă. Producătorii auto se confruntă în acest an cu stagnarea vânzărilor în China, prăbuşirea cererii în Rusia şi frânarea creşterii în unele ţări din America Latină şi Asia de Sud-Est. În Statele Unite, vânzările auto au crescut cu 4,4% în prima jumătate din 2015, cea mai slabă dinamică din ultimii ani.

Al treilea mare producător de autovehicule la nivel mondial este grupul american General Motors, care a anunţat recent vânzări de 4,86 milioane de unităţi în primele şase luni din acest an, în scădere cu 1,2%. Vânzările de automobile din China au scăzut în luna iunie pentru prima dată în ultimii doi ani.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO