Volkswagen ID.4 ajunge în această lună la primii clienți

La doi ani după lansarea primului autovehicul complet electric, ID.3, Volkswagen pătrunde pe segmentul de SUV-uri electrice cu modelul ID.4. Primele unități comandate ajung în această lună la clienți.
Robert Stan - lun, 05 apr. 2021, 14:33
Volkswagen ID.4 ajunge în această lună la primii clienți

Noul Volkswagen ID.4 este disponibil începând cu 5 aprilie în toate showroom-urile distribuitorilor din rețeaua mărcii germane. Clienții care au comandat anul trecut primele ID.4 vor intra în posesia acestora pe parcursul acestei luni.

Cu aspectul unui SUV urban, noul Volkswagen ID.4 are un aspect modern subliniat prin jantele din aliaj de 18 inchi, barele de plafon pentru bagaje suplimentare, stopurile opționale LED 3D cu semnalizatoare dinamice și linia luminoasă care se întinde în față și în spate până la logo-ul reproiectat al mărcii. Acestor detalii li se adaugă interiorul cu iluminare ambientală la alegere, afișajul tactil de 12 inchi, volanul multifuncțional cu feedback prin vibrații și scaune cu reglare electrică.

În varianta Pro Performance, ID.4 propune o autonomie maximă de 520 kilometri obținută grație unei baterii de 77 kWh. Deși este prevăzut cu un motor puternic, ce dezvoltă până la 150 kW (204 CP) și care atinge 100 km/h în 8,5 secunde, consumul mediul al SUV-ului ID.4 este de 16.2 kWh. Cel puțin asta susține producătorul german.

Opțional, Volkswagen ID.4 este prevăzut cu un plafon panoramic de mari dimensiuni, rulou parasolar acționat prin comandă vocală și Head-Up display cu realitate augmentată, ce proiectează informații despre navigație și viteza de deplasare pe parbriz. În plus, hayonul electric poate fi deschis sau închis printr-o simplă mișcare a piciorului sub partea din spate a mașinii.

Conform importatorului român al mărcii Volkswagen, prețul de bază, cu TVA, recomandat pentru varianta Pro Performance este de 34.381 euro, cu ecobonus și tichet REMAT deduse.

Volkswagen ID.4 va putea fi încărcat în România la oricare dintre cele 46 de stații din rețeaua proprie MOON, cu alimentare continuă (DC) în regim fast charging (75 kW). În viitorul apropiat, autovehiculul va putea fi încărcat și la cele 269 de stații Renovatio, partenerii Volkswagen pentru mobilitate electrică, prin aplicatia We Charge.

Pentru încărcarea la domiciliu, Volkswagen propune numeroase variante de echipamente: ID Charger (capacitate între 7,4 și 11 kW), Moon Wallbox Power Basic cu 11 kW, Moon Wallbox Power Connect cu 22 kW sau setul mobil MOON 2GO (puteri de la 3,6kW până la 22kW), toate acestea în regim AC (curent alternativ).

Citește și:

– Mărcile Volkswagen, Skoda și Seat pregătesc lansarea unui concurent pentru Dacia Spring și Fiat 500e
– Grupul Volkswagen a prezentat un nou plan industrial

Te-ar mai putea interesa și
ROCA Agri RDF l-a numit pe Bogdan Vlad, actualul CFO al holdingului, în funcția de CEO
ROCA Agri RDF l-a numit pe Bogdan Vlad, actualul CFO al holdingului, în funcția de CEO
O dată cu încheierea mandatului interimar al lui Alexandru Savin, Senior Investment Manager la ROCA Investments, ROCA Agri RDF îl numește pe Bogdan Vlad, fostul CFO al holdingului, în funcția......
Cotaţia acţiunilor a scăzut şi petrolul s-a scumpit după atacul Israelului asupra Iranului
Cotaţia acţiunilor a scăzut şi petrolul s-a scumpit după atacul Israelului asupra Iranului
Acţiunile şi obligaţiunile asiatice au scăzut vineri, în timp ce monedele de refugiu, aurul şi ţiţeiul au crescut, ...
Cererea de gaze lichefiate a Europei ar urma să atingă vârful în 2024
Cererea de gaze lichefiate a Europei ar urma să atingă vârful în 2024
Cererea de gaze naturale lichefiate (GNL) a Uniunii Europene ar putea atinge nivelul de vârf în acest an, pe măsură ce ...
Israelul a atacat pentru a demonstra că are capacitatea ofensivă de a ajunge în centrul Iranului – presă
Israelul a atacat pentru a demonstra că are capacitatea ofensivă de a ajunge în centrul Iranului – presă
 Atacul aerian pe care Israel l-a lansat vineri împotriva Iranului a avut scopul de a demonstra Teheranului că israelienii ...