Volkswagen include ChatGPT în dotarea mașinilor sale. Interiorul viitorului Golf a fost prezentat la CES 2024

Oficialii Volkswagen au prezentat la CES 2024 interiorul viitorului model Golf, vehicul care va trece printr-o serie de modificări în special la nivelul sistemelor electronice.
Robert Stan - mar, 09 ian. 2024, 22:12
Volkswagen include ChatGPT în dotarea mașinilor sale. Interiorul viitorului Golf a fost prezentat la CES 2024

Sunt deja luni bune de când se vorbește despre apariția unei noi versiuni Volkswagen Golf, în speță un facelift amplu care va schimba multe dintre sistemele de comandă, control, asistență și infotainment. La CES 2024, germanii au prezentat și interiorul viitorului vehicul fără a oferi prea multe informații despre echipamentele care vor intra în componența mașinii.

Cu toate acestea, a devenit limpede că viitoarele modele Volkswagen, inclusiv Golf, vor avea integrat ChatGPT în programele de asistență vocală. Pentru asta grupul german a încheiat un parteneriat cu furnizorul sistemului Cerence Chat Pro care funcționează cu ajutorul inteligenței artificiale.

Asistentul vocal actualizat va putea controla divertismentul din mașină și va răspunde la întrebări generale. Conform celor de la Volkswagen, în viitor, acesta ar putea conversa cu șoferii și chiar interacționa în alte moduri.

Kai Grünitz, șeful departamentului de dezvoltare al mărcii Volkswagen a explicat că mulți clienți nu mai doresc să își ajusteze, de exemplu, scaunul prin manevrarea unor butoane, această comandă putând fi dată, grație integrării Cerence Chat Pro care are la bază ChatGPT, printr-o simplă comandă vocală.

La fel vor proceda cei din mașină și atunci când își doresc o creștere a temperaturii din habitaclu sau când caută un restaurant pentru un anumit tip de mâncare.

Modelele Volkswagen cu ChatGPT va fi disponibil pentru clienții din America de Nord și Europa de la începutul celui de-al doilea trimestru al anului 2024.

Odată cu anunțul privind înglobarea ChatGPT în dotarea mașinilor mărcii, cei de la Volkswagen au mai dezvăluit și câteva dintre „secretele” modelului Golf Facelift care va fi prezentat oficial, în întregime, pe 24 ianuarie.

Astfel, o noutate absolută este că mașina nu va mai avea transmisie manuală, o premieră în cei 50 de ani de existență. Până în prezent, transmisia manuală era păstrată de Volkswagen în dotarea Golf fie pentru a putea oferi mașina cu un preț mai redus, fie pentru variantele sportive GTI.

Totuși, majoritatea clienților – nu mai puțin de 95% conform Volkswagen – alegeau variante cu transmisie automată și dubli ambreiaj DSG. În acest context, șefii mărcii au decis să elimine cutiile de viteze cu comandă manuală din dotarea modelului Golf.

În decizia lor a contat, conform lui Kai Grünitz, și trecerea la normele de depoluare Euro 7. „Când am început dezvoltarea (n.n.- a modelului Golf Facelift) nu se știa clar când vor fi publicate normele Euro 7” a explicat șeful departamentului de dezvoltare al Volkswagen menționând și că asta a pus mari probleme inginerilor ducând la întârzieri.

„La un moment dat trebuie să începi dezvoltarea. În caz contrar, nu vei respecta calendarul”, a continuat oficialul pentru a justifica decizia luată de șefii mărcii în privința dotării modelului doar cu transmisie automată.

Considerat Golf 8.5 de cei din grupul Volkswagen, viitorul facelift nu va implica modificări importante în designul exterior având în vedere „conceptul general al Golfului care este în continuare grozav”.

Totuși, au fost luate în calcul reproșurile clienților cu privire la interiorul celei de-a opta generații a vehiculului, inclusiv actualizarea dificilă a software-ului sau adăugarea de iluminare la comenzile glisante de sub ecranul tactil.

„Una dintre preocupările noastre majore la Golf a fost că interacțiunea (n.n. – cu tabloul de bord digital) era departe de a fi perfectă pentru clienții noștri”, a detaliat Grünitz.

Conform lui Thomas Schaefer, șeful mărcii Volkswagen, după ce va fi poziționat prin acest facelift într-o zonă care îi va permite să existe „până la finalul deceniului”, Volkswagen Golf va deveni electric.

Mai multe detalii despre varianta modernizată a Volkswagen Golf 8 vor fi disponibile pe 24 ianuarie 2024, odată cu prezentarea oficială a modelului.

Citește și:
– Facelift-ul Volkswagen Golf, tot mai aproape de lansarea din 2024
– Tesla și BYD vor rămâne în fața Volkswagen ani buni în domeniul vânzărilor de mașini electrice – Bloomberg Intelligence
– Volkswagen amână intrarea în producția de serie a modelului său electric accesibil

Te-ar mai putea interesa și
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING Bank și-a anunțat clienți că din toamna acestui an renunță la un serviciu important pentru toți cei obișnuiți să plătească cu telefonul. ...
Zabka închiriază primele depozite în România
Zabka închiriază primele depozite în România
DRIM Daniel Distribuție FMCG, care a fost cumpărat de retailerului polonez Zabka, a închiriat primele depozite pentru ...
Bursa de la Bucureşti a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână
Bursa de la Bucureşti a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână
Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână, în timp ...
S-a deschis Parcul Liniei 2, singurul din Bucureşti cu pădure urbană şi spaţii de lucru în aer liber
S-a deschis Parcul Liniei 2, singurul din Bucureşti cu pădure urbană şi spaţii de lucru în aer liber
Încă 3,5 hectare de parc, cu o lungime de 580 de metri, au fost date în folosinţă de azi, în Sectorul 6. Este a doua ...