Volkswagen își va reduce forța de muncă din Germania cu circa 4.000 de angajați

Germanii de la Volkswagen intenționează să își reducă forța de muncă din Germania prin pensionarea anticipată a unor angajați.
Robert Stan - Dum, 14 mart. 2021, 18:55
Volkswagen își va reduce forța de muncă din Germania cu circa 4.000 de angajați

Intenția Volkswagen de a se transforma într-o companie de tehnologie după modelul Tesla necesită investiții majore în specializarea angajaților. Pentru a susține aceste costuri, dar și pentru a reduce cheltuielile cu forța de muncă, germanii au decis să ofere unor angajați posibilitatea de a se pensiona anticipat sau de a continua să lucreze după un program redus.

Mai exact, după o discuție cu sindicatele, oficialii Volkswagen au explicat, conform Reuters, că angajații născuți în 1964 pot opta pentru ore mai puține de muncă, în timp ce toți cei născuți între 1956 și 1960 pot alege pensionarea anticipată.

Așteptările companiei sunt ca aproximativ 900 de persoane să dorească o pensionare anticipată, în timp ce câteva mii vor accepta să lucreze în program redus.

În acest context, publicația germană Handelsblatt a scris că numărul celor care vor fi afectați de reducerea de locuri de muncă va fi de circa 5.000, în timp ce două surse ale Reuters au dezvăluit că vor fi afectate între 3.000 și 4.000 de posturi.

Deși oficialii Volkswagen au refuzat să ofere detalii despre numărul de locuri de muncă afectate sau costul pensionărilor anticipate, sursele menționate au susținut că o valoare estimativă a noii măsuri ar putea fi în jurul a jumătate de miliard de euro.

O parte din acești bani ar putea fi direcționați către specializarea angajaților implicați în dezvoltarea și asamblarea de mașini electrice. De altfel, compania a anunțat cu ceva timp în urmă că va majora bugetul pentru instruirea angajaților săi de la 40 de milioane de euro până la 200 de milioane.

În același timp, compania germană menține interdicția de a se face noi angajări cu excepția domeniilor aferente mașinilor electrice și autonome.

Citește și:

– Volkswagen va avea nevoie de celule pentru baterii de cel puțin 300 GWh în 2030
– Volkswagen „Accelerează” electrificarea gamei de vehicule

Te-ar mai putea interesa și
Angajaţii UniCredit din Italia vor primi un bonus unic de 2.400 de euro
Angajaţii UniCredit din Italia vor primi un bonus unic de 2.400 de euro
Al doilea grup bancar italian, UniCredit SpA, a anunţat vineri că va acorda angajaţilor săi din Italia un bonus unic de 2.400 de euro pentru a recompensa productivitatea şi a-i ajuta să facă......
Românii sunt cei mai generoşi europeni – sondaj
Românii sunt cei mai generoşi europeni – sondaj
Românii sunt cei mai generoşi dintre europeni, în condiţiile în care 26% dintre participanţii la un sondaj au spus ...
Românii aleg berea pentru sărbătorile din acest an – studiu
Românii aleg berea pentru sărbătorile din acest an – studiu
Românii intenţionează să achiziţioneze şi să consume în primul rând bere în acest an de sărbători, 49,3% dintre ...
Noi discuții la Bruxelles pe tema plafonării prețurilor la gaze. Unele țări cer plafoane mult mai reduse față de propunerea inițială, de 275 euro/MWh
Noi discuții la Bruxelles pe tema plafonării prețurilor la gaze. Unele țări cer plafoane mult mai reduse față de propunerea ...
Țările Uniunii Europene discută azi o propunere de plafonare a prețului gazelor la un nivel mai scăzut decât propunerea ...