Volkswagen lucrează la un robot autonom de încărcare rapidă pentru parcările din marile oraşe

Grupul Volkswagen a creat mai multe prototipuri ale robotului său de încărcare auto mobilă. Acesta este unul dintre conceptele de încărcare pe care Volkswagen speră să le extindă şi urmăreşte încărcarea complet autonomă a vehiculelor electrice în zone de parcare restricționate, cum ar fi parcările subterane. 
Răzvan Zamfir - joi, 31 dec. 2020, 10:37
Volkswagen lucrează la un robot autonom de încărcare rapidă  pentru parcările din marile oraşe

„O infrastructură de încărcare omniprezentă este și rămâne un factor cheie în succesul mobilității electrice. Robotul nostru de încărcare este doar una dintre mai multe abordări, dar este, fără îndoială, una dintre cele mai vizionare”, explică Thomas Schmall, CEO al Volkswagen Group Components.

Robotul de încărcare – pornit printr-o aplicație sau o comunicație Car-to-X – funcționează total autonom. Conduce independent vehiculul care trebuie încărcat și comunică cu acesta: de la deschiderea clapetei prizei de încărcare până la conectarea ștecherului și decuplarea acestuia.

Întregul proces de încărcare are loc fără nici o implicare umană. Pentru a încărca mai multe vehicule în același timp, robotul mobil mută o remorcă, în esență o unitate mobilă de stocare a energiei, la vehicul, îl conectează și apoi folosește această unitate de stocare a energiei pentru a încărca bateria vehiculului electric.  Odată ce serviciul de încărcare sa încheiat, robotul colectează independent unitatea mobilă de stocare a energiei și o duce înapoi la stația centrală de încărcare.

Citeşte şi: Codul fiscal 2021: modificări fiscale importante pentru persoane și firme de la 1 ianuarie

„Configurarea unei infrastructuri eficiente de încărcare pentru viitor este o sarcină centrală care provoacă întregul sector. Dezvoltăm soluții pentru a evita măsuri independente costisitoare. Robotul de încărcare mobilă și stația noastră flexibilă de încărcare rapidă sunt doar două dintre aceste soluții”, spune Thomas Schmall.

Volkswagen Components, divizie a grupului, lucrează în prezent la o familie completă de încărcare DC, iar stația de încărcare rapidă flexibilă va fi lansată pe piață la începutul anului 2021. 

De altfel, Volkswagen intenţionează să integreze robotul de încărcare într-un concept general care se va concentra pe succesul pe termen lung al mobilității electrice și, astfel, pe electrificarea transportului.

Citeşte şi: Cum sunt amenințați oamenii care vor să schimbe furnizorul de electricitate chiar de marile companii MĂRTURII

„Crearea unei infrastructuri de încărcare este o condiție prealabilă fundamentală pentru aceasta. Dar trebuie să fie orientat către cerere și eficient”, continuă Schmall. „Dezvoltările noastre nu se concentrează doar pe nevoile clienților și pe cerințele tehnice ale vehiculelor electrice. De asemenea, iau în considerare posibilitățile economice pe care le oferă potențialilor parteneri”.

Acestea vor permite operatorilor de parcări și parcări subterane să „electrizeze” rapid și simplu fiecare loc de parcare folosind robotul de încărcare mobil. Acest lucru reduce costurile şi munca de construcție necesare.

Te-ar mai putea interesa și
Banca Națională a Poloniei a înregistrat pierderi de 5,2 miliarde de dolari în 2023
Banca Națională a Poloniei a înregistrat pierderi de 5,2 miliarde de dolari în 2023
Banca Naţională a Poloniei (NBP) a încheiat anul 2023 cu pierderi de 20,8 miliarde de zloţi (5,2 miliarde de dolari), comparativ cu pierderi de 16,9 miliarde de zloţi în 2022, conform......
Pandemia s-a încheiat, dar munca de acasă a rămas. Cum s-a transformat piața și care sunt companiile care profită?
Pandemia s-a încheiat, dar munca de acasă a rămas. Cum s-a transformat piața și care sunt companiile care profită?
Adevăratul impuls pentru piața software-ului pentru videoconferințe s-a dovedit a fi pandemia de COVID-19, iar compania ...
Bucureştiul şi-ar putea depune candidatura pentru a găzdui Forumul Oraşelor în 2025
Bucureştiul şi-ar putea depune candidatura pentru a găzdui Forumul Oraşelor în 2025
Municipiul Bucureşti ar putea candida pentru a găzdui Forumul Oraşelor 2025, conform unui proiect de hotărâre care va ...
Grindeanu: Toate fondurile europene pentru infrastructură au fost absorbite integral în 2014-2020
Grindeanu: Toate fondurile europene pentru infrastructură au fost absorbite integral în 2014-2020
Toţi banii europeni disponibili pentru îmbunătăţirea infrastructurii din România au fost absorbiţi în exerciţiul ...