1EUR = 4.7786 RON | Bucureşti 12 º

Companii

Volkswagen speră să obţină aproape două de miliarde de euro din listarea Traton

Grupul german Volkswagen AG intenţionează să listeze în următoarele două săptămâni divizia sa de camioane grele şi autobuze, Traton, sperând să obţină aproape 1,9 de miliarde de euro (2,1 miliarde de dolari) prin vânzarea a 10% din acţiuni, transmit DPA şi Reuters.

15 iun, 2019 | Agerpres

Oferta Publică Iniţială (IPO) pentru brandurile de camioane MAN şi Scania ar ajuta VW să obţină fonduri suplimentare pentru a concura mai bine cu liderii pieţei, Daimler AG and Volvo AB.

Prima zi de tranzacţionare ar urma să fie 28 iunie. Obiectivul VW este ca Traton să fie evaluat între 13,5 şi 16,5 miliarde de euro.

Listarea face parte din planul şefului VW, Herbert Diess, de a spori capitalizarea de piaţă a grupului german. Acesta a declarat că banii obţinuţi ar trebui să rămână în cadrul diviziei şi folosiţi pentru a sprijini strategia sa de creştere.

La Bursa de la Frankfurt, o acţiune Traton ar urma să fie oferită la 27 - 33 de euro. Compania va fi de asemenea listată la Stockholm, unde este sediul Scania.

Divizia, care are 81.000 de angajaţi în 17 ţări, a vândut anul trecut 205.000 de vehicule comerciale, în creştere cu 11,6% faţă de 2016, în timp ce veniturile au urcat cu 12%, la 23,9 miliarde de euro.

Conducerea landului Saxonia Inferioară, al doilea mare acţionar al VW, şi-a exprimat recent sprijinul pentru listare, iar ministrul local al Economiei, Bernd Althusmann, care reprezintă landul în Consiliul de Supervizare al VW, a afirmat că este "încrezător că IPO va fi un succes".

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO