1EUR = 4.8378 RON | Bucureşti 35 º

News

Volkswagen vrea să diferenţieze mai bine brandurile din portofoliul său pentru a creşte eficienţa

Grupul auto Volkswagen va diferenţia mai mult cele trei mărci de masă din portofoliul său (VW, Skoda şi Seat), pentru a reduce suprapunerile şi a calma tensiunile interne, a declarat joi directorul general Matthias Mueller, transmite Reuters.

13 oct, 2017 | Agerpres

Volkswagen, cel mai mare constructor auto mondial şi european, vrea să devină mai eficient pentru a putea finanţa tranziţia la vehiculele electrice în urma scandalului Dieselgate.

Matthias Mueller a informat că boardul executiv a fixat noi obiective pentru mărcile sale de masă pe baza celor 14 grupuri de clienţi de pe piaţa europeană. 'Principala provocare este să atingem o acoperire perfectă a pieţei cu teritorii clare pentru mărci...Trebuie să fim capabili să utilizăm mai bine sinergiile pe care le oferă alianţa noastră unică de mărci', a declarat Matthias Mueller, la o reuniune a aproximativ 400 de manageri organizată la Wolfsburg.

O serie de surse din interiorul VW au declarat săptămâna trecută pentru Reuters că managerii şi sindicatele de la VW vor să reducă concurenţa care vine de la marca low-cost Skoda, prin mutarea unei părţi din producţie în Germania. În replică, Skoda şi-a reafirmat angajamentul faţă de ţara de origine, anunţând că intenţionează să facă angajări în Cehia.

Poziţionarea mărcilor noastre este 'un subiect emoţional care recent a făcut valuri' a recunoscut Mueller. 'Desigur, uneori este foarte dificil să realizeze un echilibru între diferite interese' a adăugat şeful de la Volkswagen.

Separat, Matthias Mueller a informat că grupul Volkswagen se aşteaptă să realizeze economii semnificative cu costurile de dezvoltare la mărcile sale premium Audi şi Porsche prin nouă lor platformă comună de producţie pentru vehiculele electrice.

Portofoliul grupului Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Lamborghini, Skoda, Seat, Bentley, Audi şi Bugatti, dar şi camioanele MAN şi Scania.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO