Volumul lucrărilor de construcţii a crescut cu 32,3% în primul trimestru al anului

Volumul lucrărilor de construcţii a crescut în primul trimestru din 2020, faţă de trimestrul I 2019, ca serie brută, cu 32,6%, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 32,3%, indică datele INS, publicate vineri.
Economica.net - vin, 15 mai 2020, 07:09
Volumul lucrărilor de construcţii a crescut cu 32,3% în primul trimestru al anului

Potrivit INS, volumul lucrărilor de construcţii, ca serie brută, a crescut, pe total, cu 32,6%. Pe elemente de structură au avut loc creşteri astfel: lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 75,7%, lucrările de reparaţii capitale cu 51,9%, iar la construcţiile noi cu 20,3%. Pe obiecte de construcţii, au avut loc creşteri astfel: construcţiile inginereşti cu 53,2%, clădirile rezidenţiale cu 21,8% şi la clădirile nerezidenţiale cu 17,6%.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a crescut, pe total, cu 32,3%, creştere reflectată în lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 78,3%, lucrările de reparaţii capitale cu 41,1% şi lucrările de construcţii noi cu 20,1%.

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut la construcţiile inginereşti cu 45,9%, clădirile rezidenţiale cu 22% şi la clădirile nerezidenţiale cu 21,8%.

În martie 2020 comparativ cu februarie 2020 volumul lucrărilor de construcţii a urcat, ca serie brută cu 37,0%, majorare evidenţiată la lucrările de reparaţii capitale cu 51,8%, lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 40,9% şi la construcţiile noi cu 33,6%.

Pe obiecte de construcţii, au avut loc creşteri astfel: construcţiile inginereşti – cu 53%, clădirile rezidenţiale – cu 28,4% şi la clădirile nerezidenţiale – cu 20%.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a crescut pe total cu 2,1%, creştere susţinută de lucrările de construcţii noi cu 1%. Lucrările de reparaţii capitale şi lucrările de întreţinere şi reparaţii curente au scăzut cu 5,9%, respectiv cu 0,6%. Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut, la construcţiile inginereşti, cu 8,1%. Scăderi s-au înregistrat la clădirile rezidenţiale cu 11,8% şi la clădirile nerezidenţiale, cu 7,4%.

De asemenea, datele INS arată că, în martie 2020 comparativ cu martie 2019, volumul lucrărilor de construcţii, ca serie brută, a crescut pe total cu 29,6%. Pe elemente de structură, s-au înregistrat creşteri la lucrările de reparaţii capitale, cu 77,9%, lucrările de întreţinere şi reparaţii curente, cu 71,1%, şi la lucrările de construcţii noi, cu 14,8%.

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut astfel: construcţiile inginereşti – cu 56,9%, clădirile rezidenţiale – cu 17,6% şi la clădirile nerezidenţiale – cu 7,1%.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a crescut cu 26,1%. Pe elemente de structură s-au înregistrat creşteri astfel: lucrările de reparaţii capitale cu 69,8%, lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 67,2% şi la lucrările de construcţii noi cu 10,4%. Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut astfel: construcţiile inginereşti cu 47,2%, clădirile rezidenţiale cu 12,3% şi la clădirile nerezidenţiale cu 8,2%. 

Te-ar mai putea interesa și
Statul mai are nevoie de doi ani pentru a finaliza locuințele cu bani de la Banca Consiliului Europei. Câte locuințe finalizează din cele 7.000 prevăzute inițial
Statul mai are nevoie de doi ani pentru a finaliza locuințele cu bani de la Banca Consiliului Europei. Câte locuințe finalizează ...
Cel mai mare dezvoltator din România, statul, nu a reușit să cheltuie 175 de milioane de euro dintr-un împrumut acordat în 2016 pentru construcția a 7.000 de locuințe. ...
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...