Volumul lucrărilor de construcţii a scăzut cu 0,2% ca serie brută anul trecut

Volumul lucrărilor de construcţii a scăzut cu 0,2% ca serie brută anul trecut, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate a crescut cu 1,6%, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică (INS).
Economica.net - joi, 07 feb. 2013, 09:01
Volumul lucrărilor de construcţii a scăzut cu 0,2% ca serie brută anul trecut

Anul trecut a scăzut volumul lucrărilor de întreţinere şi reparaţii curente, cu 11,4%, şi cel al lucrărilor de reparaţii capitale, cu 8,9%.

Volumul lucrărilor a crescut la construcţiile inginereşti şi la clădirile nerezidenţiale, cu 2,9%, respectiv cu 2,1%. La clădirile rezidenţiale, volumul lucrărilor a scăzut cu 15,4%.

Volumul lucrărilor de construcţii, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut anul trecut cu 1,6%, creştere evidenţiată la lucrările de construcţii noi (10,4%). La lucrările de reparaţii capitale şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente s-au înregistrat scăderi cu 11,2%, respectiv cu 7,9%.

S-au înregistrat scăderi la clădirile rezidenţiale şi la clădirile nerezidenţiale, cu 16,7%, respectiv cu 0,2%. La construcţiile inginereşti, volumul lucrărilor a crescut cu 9,7%.

În luna decembrie 2012, volumul lucrărilor de construcţii (serie brută) a crescut faţă de luna noiembrie 2012, cu 9,9%. Lucrările de reparaţii capitale au crescut cu 23,2%, lucrările de construcţii noi cu 8,7% şi lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 5,4%.

Pe obiecte de construcţii, au avut loc creşteri la clădirile nerezidenţiale (31,3%) şi la clădirile rezidenţiale (4,2%).

Volumul lucrărilor de construcţii, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna decembrie 2012, comparativ cu luna noiembrie 2012, a scăzut cu 2,8%. S-au înregistrat scăderi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (12%) şi la lucrările de reparaţii capitale (3,3%). Lucrările de construcţii noi au crescut cu 1,8%.

Vlumul lucrărilor a scăzut la construcţiile inginereşti şi la clădirile rezidenţiale,cu 8,9%, respectiv cu 1,2%. La clădirile nerezidenţiale volumul lucrărilor de construcţii a crescut cu 13,4%.

Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, ca serie brută, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut cu 10,7%. S-au înregistrat scăderi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 15,8%, la lucrările de reparaţii capitale cu 10,3% şi la lucrările de construcţii noi cu 8,8%.

S-au înregistrat scăderi la clădirile rezidenţiale (30,5%) şi la construcţiile inginereşti (22,1%). Clădirile nerezidenţiale au crescut cu 30,8%.

Volumul lucrărilor de construcţii, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna decembrie 2012, comparativ cu luna decembrie 2011 a scăzut cu 9,5%.

S-au înregistrat scăderi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 19,0%, la lucrările de construcţii noi cu 10,2% şi la lucrările de reparaţii capitale cu 10,1%. Volumul lucrărilor de construcţii a crescut la clădirile nerezidenţiale cu 19,0%. Clădirile rezidenţiale şi construcţiile inginereşti au scăzut cu 27,9%, respectiv cu 15,5%.

Te-ar mai putea interesa și
Donald Trump cere Europei să ”se mişte” în cazul Ucrainei
Donald Trump cere Europei să ”se mişte” în cazul Ucrainei
Fostul preşedinte american Donald Trump, candidat la Casa Albă, a cerut joi Europei să se "mişte" şi să elibereze mai multe fonduri pentru Ucraina, aflată în război cu Rusia, informează AFP....
S-a scumpit benzina. Cât costă azi carburanții în România
S-a scumpit benzina. Cât costă azi carburanții în România
Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților din România, a majorat azi prețurile benzinei vândute în stațiile ...
UPDATE Israelul a lansat un atac asupra Iranului. AIEA informează că nu există daune la instalaţiile nucleare iraniene
UPDATE Israelul a lansat un atac asupra Iranului. AIEA informează că nu există daune la instalaţiile nucleare iraniene
Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul ...
Hidroelectrica a scos la licitație contractul pentru o nouă hidrocentrală, Nehoiașu 2
Hidroelectrica a scos la licitație contractul pentru o nouă hidrocentrală, Nehoiașu 2
Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, a scos la licitație lucrările pentri finalizarea ...