Volumul lucrărilor de construcţii, în scădere cu 4,1%, în primele nouă luni ale anului 2018

Volumul lucrărilor de construcţii a scăzut, în primele nouă luni ale acestui an, faţă de perioada similară din 2017, ca serie brută, cu 4,1% şi, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 2,2%, potrivit datelor transmise miercuri de Institutul Naţional de Statistică (INS).
Economica.net - mie, 14 nov. 2018, 08:34
Volumul lucrărilor de construcţii, în scădere cu 4,1%, în primele nouă luni ale anului 2018

Scăderea ca serie brută a fost reflectată la lucrările de construcţii noi (-8,2%). Creşteri -au înregistrat la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+5,9%) şi la lucrările de reparaţii capitale (+4,7%).

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la clădirile rezidenţiale cu 27,4% şi la clădirile nerezidenţiale cu 0,8%. Creştere a fost înregistrată la construcţiile inginereşti (+8,5%).

Ca serie ajustată, pe elemente de structură s-a înregistrat scădere la lucrările de construcţii noi cu 5,4%.

Creşteri au fost la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 5,5% şi la lucrările de reparaţii capitale cu 4,9%.

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la clădirile rezidenţiale cu 26,1%. Creşteri s-au înregistrat la construcţiile inginereşti şi la clădirile nerezidenţiale cu 11,0%, respectiv cu 1,4%.

Volumul lucrărilor de construcţii ca serie brută, a scăzut, în septembrie 2018 comparativ cu septembrie 2017, pe total cu 2,1%, scădere reflectată la lucrările de construcţii noi, cu 9,5%. Creşteri s-au înregistrat la lucrările de reparaţii capitale cu 23,3% şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 11,5%.

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor a scăzut la clădirile rezidenţiale cu 9,7% şi la clădirile nerezidenţiale cu 4,9%. Creştere s-a înregistrat la construcţiile inginereşti cu 3,3%.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut cu 0,4%, scădere reflectată la lucrările de construcţii noi cu 6,9%.

S-au înregistrat creşteri la lucrările de reparaţii capitale (+24,8%) şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+9,9%).

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor a scăzut la clădirile rezidenţiale cu 9,1% şi la clădirile nerezidenţiale cu 2,6%. Creştere a fost la lucrările de construcţii inginereşti cu 7,0%.

În septembrie 2018 comparativ cu august 2018, volumul lucrărilor de construcţii a crescut ca serie brută cu 8%, creştere reflectată la lucrările de reparaţii capitale cu 15,2%, lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 10,2% şi la lucrările de construcţii noi cu 6,1%.

Pe obiecte de construcţii au avut loc creşteri la clădirile rezidenţiale cu 19,1% şi la clădirile nerezidenţiale cu 17,8%. Scădere s-a înregistrat la construcţiile inginereşti cu 0,4%.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor a crescut pe total cu 0,8%, creştere evidenţiată la lucrările de reparaţii capitale (+ 9,2%) şi la lucrările de construcţii noi (+ 1,2%). Scădere a fost la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 1,9%.

Pe obiecte de construcţii volumul lucrărilor a crescut la clădirile rezidenţiale cu 8,1% şi la clădirile nerezidenţiale cu 4,3%. Scădere s-a înregistrat la construcţiile inginereşti cu 4,1%.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Apelul lui Novak Djokovici la decizia de anulare a vizei a fost respins. Liderul ATP trebuie să părăsească Australia
Apelul lui Novak Djokovici la decizia de anulare a vizei a fost respins. Liderul ATP trebuie să părăsească Australia
Cei trei judecători de la Curtea Federală a Australiei au decis în favoarea guvernului în procesul privind anularea vizei ...
Guvernul britanic analizează un plan de împrumuturi bancare acordate companiilor energetice, pentru a atenua costul mare al energiei
Guvernul britanic analizează un plan de împrumuturi bancare acordate companiilor energetice, pentru a atenua costul mare ...
Guvernul Marii Britanii are în vedere planuri de a atenua o creştere bruscă a costurilor energiei, care va afecta gospodăriile ...
Un cutremur cu magnitudinea de 3,5 grade s-a produs în Vrancea
Un cutremur cu magnitudinea de 3,5 grade s-a produs în Vrancea
Un cutremur cu magnitudinea de 3,5 s-a produs sâmbătă aproape de miezul nopţii, la ora locală 23:51, în zona seismică ...