Vom intensifica exerciţiile noastre în România foarte curând – general american

Statele Unite ale Americii îşi vor consolida parteneriatul militar cu forţele române şi vor organiza exerciţii de amploare în luna ianuarie, a declarat generalul-maior Walter Piatt, comandantul adjunct al forţelor americane din Europa, pentru agenţia de presă rusă Ria Novosti. Militarii Forţelor Navale Române se vor antrena alături de echipajele navelor militare americane 'Mount Whitney' şi 'Cole' în cadrul exerciţiului Black Sea Resolve, care se va desfăşura joi, 23 octombrie, în apele teritoriale şi zona contiguă
Economica.net - vin, 17 oct. 2014, 11:33
Vom intensifica exerciţiile noastre în România foarte curând - general american

‘Vom intensifica exerciţiile noastre în România foarte curând’, a afirmat joi Walter Piatt. ‘Avem programate exerciţii de amploare cu forţele române în România şi le vom derula şi cu alţi aliaţi’, a mai spus generalul american, adăugând ca aceste exerciţii sunt programate în luna ianuarie, scrie Agerpres

Piatt a subliniat că SUA se antrenează cu armata română de o perioadă lungă de timp. ‘Cred că sunt foarte puternici şi foarte capabili. Vom continua să ne antrenăm cu ei şi să fim parteneri cu forţele române’, a mai spus el.

Armata americană a preluat oficial la 10 octombrie comanda bazei de la Deveselu, unde va fi instalată o componentă a scutului antirachetă al NATO în Europa.

Baza de la Deveselu, ce va deveni operaţională la sfârşitul anului viitor, va fi prima unitate din Europa unde va fi amplasat sistemul antibalistic Aegis Ashore, care este o versiune terestră a sistemului radar ce echipează navele flotei militare americane începând din anul 2004.

În cadrul acestei baze îşi vor desfăşura activitatea sute de militari şi civili americani. Acolo vor fi amplasate şi 24 de interceptoare antirachetă. Încă o componentă terestră a scutului antirachetă ar urma să devină operaţională în anul 2018 în Polonia.

Nave americane echipate cu sisteme Aegis patrulează permanent în Marea Mediterană începând din anul 2011, alte patru distrugătoare urmând să fie dislocate la baza navală Rota în Spania, iar în Turcia funcţionează din anul 2012 un sistem Aegis pentru alertă timpurie.

MApN: Antrenamente comune cu militarii americani, în Marea Neagră

Militarii Forţelor Navale Române se vor antrena alături de echipajele navelor militare americane ‘Mount Whitney’ şi ‘Cole’ în cadrul exerciţiului Black Sea Resolve, care se va desfăşura joi, 23 octombrie, în apele teritoriale şi zona contiguă, informează MApN vineri.

Forţele Navale Române participă la exerciţiu cu fregata ‘Regele Ferdinand’, nava purtătoare de rachete ‘Pescăruşul’, două elicoptere IAR 330 Puma Naval şi o echipă de militari ai Grupului Naval de Forţe pentru Operaţii Speciale, care va participa la acţiunile destinate exersării procedurilor de interdicţie maritimă, precizează sursa citată.

Forţele Aeriene Române vor participa la exerciţiu cu trei aeronave MiG-21 LanceR, scrie Agerpres.

Activităţile ce se vor desfăşura pe mare au ca scop instruirea comună a militarilor americani şi români prin desfăşurarea unor exerciţii ce presupun interdicţia maritimă, căutarea şi descoperirea de submarine, precum şi proceduri de identificare şi urmărire a ţintelor aeriene.

Desfăşurat sub egida parteneriatului româno-american, Black Sea Resolve reprezintă o continuare a acţiunilor întreprinse în spiritul dezvoltării bunei cooperări şi creşterii nivelului de încredere şi securitate în Marea Neagră.

Cele două nave americane vor acosta în portul Constanţa în perioada 20-23 octombrie, când sunt planificate o vizită oficială la Comandamentul Flotei şi activităţi socio-culturale şi sportive ale membrilor echipajelor la Muzeul Marinei Române şi pe bază sportivă a Academiei Navale ‘Mircea cel Bătrân’.

Pe timpul staţionării în port, programul militarilor americani mai include ateliere de lucru şi concerte susţinute la Colegiul Naţional de Arte ‘Regina Maria’ de Fanfara Forţelor Navale Americane, acompaniată de Fanfara Forţelor Navale Române.

Te-ar mai putea interesa și
Grecia majorează salariul minim la 830 de euro pe lună
Grecia majorează salariul minim la 830 de euro pe lună
 Salariul minim lunar în Grecia va fi majorat cu 50 de euro, sau 6,4%, până la 830 de euro, a anunţat vineri Guvernul conservator de la Atena, acesta fiind a patra majorare din ultimii cinci......
Pentru 1 din 2 români, principala preocupare financiară este acoperirea cheltuielilor de bază – studiu
Pentru 1 din 2 români, principala preocupare financiară este acoperirea cheltuielilor de bază – studiu
Pentru 1 din 2 români, cheltuielile de bază sunt principala preocupare când vine vorba de situaţia personală, iar printre ...
Grupul LEGO, venituri în creștere în 2023, pe o piață cu cele mai joase rezultate din ultimii 15 ani
Grupul LEGO, venituri în creștere în 2023, pe o piață cu cele mai joase rezultate din ultimii 15 ani
Grupul LEGO a anunțat rezultatele pentru anul fiscal 2023. Veniturile LEGO au crescut cu 2%, la 65,9 miliarde de coroane ...
Huawei raportează cel mai rapid ritm de creştere al veniturilor din ultimii patru ani
Huawei raportează cel mai rapid ritm de creştere al veniturilor din ultimii patru ani
Huawei Technologies a înregistrat în 2023 cel mai rapid ritm de creştere a veniturilor din ultimii patru ani, pe fondul ...