1EUR = 4.8732 RON | Bucureşti 11 º

Companii

Vosganian: Achiziţia petrochimiei Arpechim şi salariile mari au dus Oltchim în insolvenţă

Achiziţia activelor de petrochimie ale Arpechim şi necorelarea dintre evoluţia salariilor şi cea a veniturilor companiei sunt principalele motive pentru care Oltchim este în insolvenţă, a declarat ministrul Economiei, Varujan Vosganian, menţionând că salariul mediu brut este de 4.000 lei pe lună.

26 feb, 2013 | Mediafax

Vosganian a prezentat într-o conferinţă de presă concluziile raportul preliminar elaborat de administratorii judiciari şi a arătat că Oltchim are datorii de 800 milioane euro şi un necesar de 200 milioane euro pentru retehnologizare.

"Presiunea totală pe Oltchim este de 1 miliard de euro. Pe lângă datoriile de 800 milioane euro este nevoie de cheltuieli de mediu şi de retehnologizare de 200 milioane euro", a spus Vosganian.

El a arătat că activele de petrochimie ale Arpechim, cumpărate de Oltchim, necesită investiţii importante.

Alt motiv pentru insolvenţa combinatului este că unele firme sunt şi furnizori şi clienţi ai companiei, a spus ministrul, arătând şi că fostul director general al Oltchim Constantin Roibu şi membri ai familiei acestuia au fost administratori şi acţionari ai companiei.

Gheorghe Piperea, unul dintre administratorii judiciari ai Oltchim, a declarat la aceeaşi conferinţă că raportul final privind cauzele intrării companiei în insolvenţă va fi prezentat la jumătatea lunii martie şi va face referiri şi la persoanele vinovate de această situaţie, persoane fizice, juridice şi instituţii.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO