Vosganian va conduce o misiune economică românească în Mexic

Ministrul Varujan Vosganian va conduce în perioada 15-17 iulie o delegaţie a Ministerului Economiei şi o misiune economică de promovare a industriei navale în Mexic, se arată într-un comunicat al ME, remis vineri AGERPRES.
Economica.net - vin, 12 iul. 2013, 19:41
Vosganian va conduce o misiune economică românească în Mexic

Misiunea economică din Mexic este organizată de Ministerul Economiei şi de Asociaţia Naţională a Constructorilor de Nave din Romania (ANCONAV).

Misiunea economica, la care participă reprezentanţi a şapte societăţi comerciale, producători şi exportatori din industria navală a României, va continua, în perioada 18 – 19 iulie 2013, în Panama.

În marja vizitei oficiale, ministrul român al Economiei va avea convorbiri cu José Antonio Meade Kuribreńa, ministrul Relaţiilor Externe, şi Ildefonso Guajardo Villarreal, ministrul Economiei din Mexic.
Agenda convorbirilor are ca obiectiv consolidarea relaţiilor politico-diplomatice bilaterale în cadrul parteneriatului strategic dintre Uniunea Europeană şi Mexic, cadru favorabil dezvoltării colaborării economice şi comerciale bilaterale.

Ministrul Vosganian şi delegaţia română vor participa la seminarul de afaceri Mexic – România cu tema ‘România, sursă de oportunităţi europene pentru firmele mexicane’, organizat în colaborare cu Secretariatul Economiei, dar şi la întâlnirile de afaceri cu autorităţile Secretariatului Transporturilor şi al Marinei.

Oficialul român va purta o serie de discuţii cu preşedintele Camerei Naţionale de Comerţ a Mexicului (CANACO) şi cu reprezentanţii PEMEX – Petroleos Mexicanos şi PEMEX Transporte Naval, acţiuni la care vor participa şi reprezentanţii ANCONAV şi ai societăţilor comerciale, care fac parte din misiunea economică de promovare a industriei navale.

De asemenea, ministrul Economiei va susţine şi o conferinţă la Institutul Diplomatic al Mexicului şi va avea întrevederi cu reprezentanţii unor companii mexicane cu potenţial de dezvoltare de noi operaţiuni comerciale şi de cooperare economica cu Romania.

În anul 2012, volumul total al schimburilor comerciale bilaterale, în valoare de 270 milioane dolari, au înregistrat cel mai înalt nivel din ultima decadă.

Exporturile româneşti în Mexic au crescut, în ultimii trei ani, de peste patru ori, de la 19,29 milioane dolari la 88,56 milioane dolari înregistrând creşteri succesive de 47% în 2010, de 44% în 2011 şi de 118% în 2012.

După primele patru luni ale anului 2013, volumul total al schimburilor comerciale a fost de 73,196 milioane dolari, din care exporturile româneşti în valoare de 26,25 milioane dolari, au înregistrat o creştere de 87%, confirmându-se astfel fluxul ascendent.

Te-ar mai putea interesa și
Platforma internă a Băncii Transilvania, bazată pe tehnologia dezvoltată de FLOWX.AI, permite să înroleze clienții persoane fizice în 5 minute și clienții companii în 15 minute
Platforma internă a Băncii Transilvania, bazată pe tehnologia dezvoltată de FLOWX.AI, permite să înroleze clienții ...
Echipa tehnică a Băncii Transilvania a lansat, în mai puțin de un an, zece funcționalități esențiale pentru managementul clienților. Rapiditatea dezvoltării platformei interne BT ONE, care......
România trece pe roșu la producția de grâu. După trei revizuiri în minus, se estimează o scădere de 20% față de anul trecut
România trece pe roșu la producția de grâu. După trei revizuiri în minus, se estimează o scădere de 20% față de ...
Comisia Europeană revizuiește pentru a treia oară în minus estimările legate de producția de cereale a României. Din ...
Primele certificate negative pentru proiectanți și constructori de autostrăzi, în baza noii legislații
Primele certificate negative pentru proiectanți și constructori de autostrăzi, în baza noii legislații
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a emis primele certificate negative intermediare în ...
Gafă monumentală a premierului Ciucă: A zis că în România nu se produce motorină
Gafă monumentală a premierului Ciucă: A zis că în România nu se produce motorină
Premierul Nicolae Ciucă a spus că în România nu se produce motorină, într-un răspuns la o întrebare legată de justificările ...